Vår bilder

Jannike tog med sig kameran ut i skogen idag och detta blev resultatet! Några bilder blev riktigt bra :)

Kolla in Jannikes blogg där ni hittar andra fina bilder http://iingensoldat.blogg.se/

Makeover


Fy vad vi är snygga Jannike :) resultatet får ni se imorgon, kan bara säga att det blev väldigt bra!!!


Alla frågor?

Åren går, dagarna går, timmarna går snart är dagen här då jag tar min examen. Det finns så många tankar, vad är det som händer efter det här? Är min studietid slut? Det är läskigt och det är så många frågetecken. Jag har alltid vetat vad jag ska göra när någonting tar slut, men nu vet jag inte. 

Jag och Jannike hade en härlig promenad nu på eftermiddagen och vi kom fram till att vi verkligen ska njuta av den lilla tid som är kvar och ta vara på våren och alla härliga vår grillningar på Tuvanängen som kommer komma så fort värmen är här. 
Ikväll blir det en total makeover för min och Jannikes del, lite förnyelse är aldrig fel även om det bara blir blonda slingor!!  

Nej tack...

Dagens träning är redan avklarad, skönt att få ha hela kvällen fri vad man nu kommer hitta på. Jag har bestämt mig att tacka nej till jobbet som ringde förra veckan, jag tänker inte ens gå på intervjuen pågrund av att jag kollade upp hur låg tid det skulle ta för mig att åka enkelt till jobbet det skulle nästan ta två timmar. Jag har inte lust att sitta på ett pendeltåg nästan 4 timmar varje dag under sommaren. Det kommer komma andra jobb erbjudande. Snart ska jag gå till frisören och klippa min lugg som har blivit för lång och efter det blir det en promenad i solen med J.


Lyckad fest

Det blev verkligen en lyckad 25-årsfest för Madde och Frida igår kväll! Kvällen börjades hemma hos Camilla med en för drink innan vi åkte ut till fest lokalen som verkligen låg ute i skogen, då är det skönt att det det finns snälla pojkvänner som kör!! Kvällen bjöd på god mat, en massa nytt trevligt folk och dans in på små timmarna, jag var inte hemma i min säng förrän vid halv fem i morse. Idag vakande jag med ett rödvins huvud, aj vad ont det gjorde, men det var värt det för det var länge sedan jag hade så roligt som jag hade det igår!


Vänner

Goda vänner är som stjärnor, fast man inte ser dom så vet man att dom finns.

kanske naken?

Den ständiga frågan, vad ska man ha på sig ikväll på Maddes 25 årsfest? Klädångest till tusen, känns som om att jag har använt allt i min garderob hundratals gånger. Ska jag ha min svarta tuptopps klänning eller en högsvart kjol med ett svart linne som har en stor ros på sig?

Fredags kväll!

Oj idag har jag gjort av med lite pengar, jag och Camilla tog en sväng på stan och hem kom jag med lite nya kläder. Det är jag värd efter mitt VG på C-uppsatsen!! Jag fick besked om skatte pengarna idag, min sommar är nu rädda :) Jag tackar så mycket! Ska dra mig hem till Fia snart för att fira att även hon och Jannike fick VG på uppsatsen idag! Grattis vänner! Fy vad vi är bra och nu är det verkligen över !!!!


Man måste dela med sig av sin mat mumms ;)

Rysare är inget för mig

att jag aldrig lär mig att jag mest sitter och pinar mig igenom skräckfilmer, men ändå så ska jag se på dom! Ikväll hade Norrlands nation ännu en film kväll och kvällens tema var rysare. Nu i efterhand skulle jag ha valt vin kväll med camilla hon ringde precis när jag skulle gå och hon ville att vi skulle fira C-uppsatsen, jag var duktig och sa nej till alkohol intag på en torsdag! Nu ser jag att jag skulle ha lite lättare att somna om jag hade gjort det, tur att jag har min nalle i sängen! Vill önska Fia och Jannike all lycka till på deras opponering som är imorgon! Ni kommer fixa det galant!!!

Tvärtom

Det blev ingen sov morgon klockan åtta vakande jag av mig själv och jag som hade sätt fram emot att få sova länge! När man får sova då sover man inte, när man inte får sova då vill man bara ligga kvar i sängen hur länge som helst! Varför kan det inte vara tvärtom? Dags och gå iväg till dagen lunch träningspass för idag har jag inget plugg eller några måsten :)

VG

Jippi fy fan vad vi är bra VG på uppsatsen, det känns så bra! Ikväll har det firas med Thaimat och lite vin med Carro och Lina. I morgon ska jag ta en lång sov morgon och sen på dan ska jag  träna!!! Det känns så skönt att det är över!!! Idag ringde också ett jobb som ville att jag skulle komma på intervju, det roliga är att jag inte har sökt det här jobbet som ringde utan ett annat, men på någon konstig väg har min ansökan hamnat hos dom. Men jag tackar ju inte nej till en intervju som skulle kunna leda till ett jobb som skulle innebära en stor utmaning!

Opponering

Idag har jag och Elin vår opponering på C-uppsatsen, önska oss lycka till!

inget gör mig varm

Jag har gått runt och frusit hela kvällen, det är jätte kallt, har satt på mig hur mycket kläder som helst men ingenting gör mig varm. Det kanske kan bero att jag går runt och spänner mig inför morgon dagen då vår C-uppsats dom kommer. Jag längtar tills i morgon då klockan är efter sex då allt är över. Jag känner just nu att jag skulle behöva en stor Mikaela kram, bättre kramar finns nog inte!


Ikväll har jag även gjort en paus ifrån läsandet av uppsatsen, var ute och gick men Jannike och gick även på norrlands mötet och planerade nästa jobbarsittning som är nästa lördag, temat för kvällen är kändis. Undra vilken kändis jag ska vara?


Hedersrelaterat våld

Har precis kommit hem ifrån en jättebra föreläsning om hedersrelaterat våld, föreläsningen har verkligen väckt tankar och ilskenhet hos mig. 2-4 hedersmord sker varje år i Sverige och det är fyra mord för mycket!


Noll motivation

Måndags kväll, inte borde jag sitta här och skriva istället borde jag sitta och läsa C-uppsatsen som jag ska opponera på nu på onsdag. Jag har ingen motivation kvar, arbetet är grymt intressant men ändå vill inte motivationen infinna sig! Jag gick iväg och tränade förutom och hade hopp om att jag skulle få tillbaka motivationen efter träninen, men icke! Jag har ändå varit lite duktig under dagen läst det några gånger gjort en liten petlista och tänkt ut några saker som vi kan diskutera, men än är jag inte klar, ska träffa Elin imorgon för att bli ännu mer förbered inför onsdagen.

Sötnosen


Vår ute

ute lyser solen, inne sitter jag och läser C-uppsats om ADHD. Kan inget annat än att bli glad när kollar ute, äntligen känns det att våren är här och vår känslorna forodas - härligt!

Igår spenderade jag dagen på en buss tur att jag hade sällskap av Kristian, sju timmar har nog aldrig gått så fort, det beror nog på det trevliga sällskapet. Jag tror nog ändå i fortsättningen att jag satsar på tågen, för sju timmar på en buss utan sällskap är ingen hit.


Sista dagen

Jag vet inte vart dagarna har tagit vägen? Igår spenderade jag hela dagen med att leka och mysa med Moa-Li, en 11 månaders bebis kan verkligen trötta ut en :) Somnade kl 22.00 i soffan till filmen som jag, Magnus och hans tjej skulle se på, jag var inte den enda som somade till den!! Ja just det, vi var även ute igår och åt middag på en mysig thai

restaurang, inte varje dag man är ute och äter middag när man är student!
Idag har jag lunchat och shoppat skor med Lotta, snart är det dags för mig att åka iväg på 25-årsfest hemma hos Natta, planerna i kväll är även att vi ska gå ut. Jag hade tänk att det inte ska bli så sent och inte så mycket alkohol för min del ikväll för min buss till Växjö går kl 12 imorgon och jag ska spendera sju timmar på den fy fan!!


Nathalies dag

Grattis vännen på din 25-årsdag ikväll ska den firas :)

Stockholm

Tog tåget hem till sthlm i morse, känns helt underbart att få komma hem några dagar och bli bortskämd av mamsen och papsen. Min tanke var först att bara åka hem och ta det väldigt lugnt, umgås med familjen. Så blev det inte, varje minut är inplanerad. Det började med när jag kom fram vid fyra då jag träffade Karro en snabbis för lite snabb shopping och för att ge varandra några kramar. Sen hem för middag med familjen och nu ikväll har jag varit hemma hos min älsta och bästa vän MIA! Ska gå och vara lite social med pappa som åker till landet imorgon efter jobbet, typiskt att han ska göra det när jag är hemma :(

dagen efter festen

Det blev en jätte trevlig kväll med klassen hemma hos Torsten, kan inte riktigt säga att det var lika trevligt på Sivans. Det var folktomt och ålders snittet på dom få som var där var runt 20 år, är det jag som börjar bli gammal?

Firas med skumpa!

Ikväll är det C-uppsats fest och det ska firas med skumpa, klassfest hemma hos Torsten och sen blir det Sivans! Ska bli riktigt roligt, det var länge sen vi hade klassfest och några har jag inte träffat under hela uppsats tiden!

spott över allt!

Jag blir äcklad bläää, körde spinning i morse och på morgon passen brukar det vara en man som alltid tränar och han är så himla äcklig. När han blir trött så börjar han spotta runt omkring sig, han torkar inte ens upp spottet när passet är klart. Jag tycker det inte är okej, han kan ju tänka på oss som sitter brevid och är liv rädda om spottet ska komma på en. Eller är det jag som är känslig?

Timing

Rätt timing? Mycket här i livet handlar om timing, val i livet, kärlek, framtid. Vissa saker vill man inte ska hända just nu. Allt handlar om timing, om man är mottaglig för det som stor framför än. Vissa saker säger man nej till, det är inte rätt timing för det i ens liv. Ibland måste man våga chansa även om timingen inte är rätt! Ibland vinner man mer på att våga chansa!

Saknar dig

På fredag får jag träffa skruttungen Moa-Li, ska bli så kul och se hur stor hon har blivit!

Moa-Li och min älskade syster Tessan

Total lycka

Idag skickade jag och Elin in vår C-uppsats, nu är tio veckors slit över. Jag har kommit underfund med att jag kommer nog aldrig bli en forskare, inte riktigt min grej! Det känns väldigt skönt att den äntligen är klar, nästa onsdag har vi opponering då får vi veta hur det har gått. Imorgon tänker jag ta en väl förtjänt sov morgon, så stör ej!!

Ikväll tog det verkligen emot att gå iväg och träna, var helt slut innan passet men nu i efterhand känns det väldigt skönt! Det är ju inte så jobbigt när man väl sitter där på cykeln!!!


Jag säger bara...

Ångra inget du gjort, lär dig utav det istället.

Söndags kväll

Snart kommer Jannike över på te och film kväll, det blir en riktigt söndags myskväll vilket jag behöver, går kvällen gör sig fortfarande påmind!
 

ingen sömn...

Det finns vissa nätter då man vill och behöva sova ordentligt, i natt var det en sådan natt! Självklart hade någon fest i huset, i fem timmar låg jag och lyssande på basen på musiken. Inte så skönt! Jag trodde verkligen att jag skulle sova länge nu på morgonen, men icke! vakande halv åtta och kunde inte somna om, så nu ger jag upp och går till gymmet istället! Får ta och sova lite på dan istället måste var pigg ikväll, för ikväll blir det vinkväll med Cilla!

Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Marie Fredriksson

Fredag

Då var det fredag igen, gud så skönt! Min fredag började inte så bra försov mig nästan i en timme men dagen har bara blivit bättre och bättre! Det lutar åt en väldigt lugn fedags kväll. Fia tycker att jag ska hem till henne och Mange på fredags mys, men just nu känner jag mig helt slut. Idag på träningen spelades det en helt underbar kärleks låt, texten var helt underbar, ska försöka leta upp den på internet. Dum som jag va frågade jag aldrig vad låten hette :(

Föreläsning

Idag hade vi vår första föreläsning på 9 veckor som handlade om opponentskap, jag saknar föreläsningarna lite ska bli kul när den nya kursen börjar som handlar om Missbruk och psykisk ohälsa, då kommer vi minst ha två föreläsningar i veckan!! Ikväll skippar jag träningen känner att jag är lite för trött för 75 minuters spinningpass, istället blir det disneykväll på Sivans med Norrlands nation! 

Lite fel!

Under dagen idag har jag upptäckt att jag överreagerade igår, jag säger bara att det var vinets fel om man nu får skylla på någonting? Jag fick iallafall ta upp telefon idag och ring ett jobbigt samtal och säga förlåt, egentligen är det ett under att du ens svarade, men du skrattade mest, det är ju bra att du är en liten snurre sprätt!!! Nu glömmer vi det här :)

Snurre sprätt

Tankar snurrar, kroppen säger sov, hjärnan går på högvarv. Jag är trött men det är för mycket tankar. Varnings klockorna tickar, jag är nog inte ensam, vi har ju inte lovat någonting, men det är ändå inget man vill veta. jag tänker inte tävla eller spela något spel. Den tiden är förbi! Du är en snurre sprätt, det är okej så länge du är ärligt! Helt ärligt är du inte just nu, min magkänsla säger det och den brukar ha rätt!

lång dag

Idag kommer det bli en lång dag, vakande kl sex av mig själv, då ville kroppen inte sova längre. Jag skulle nog behövt ett antal timmar till med tanke på att jag var ute igår! Nu i efterhand skulle jag nog ha stannat hemma, var lite folk ute och jag sakande mina tjejer!  Hela kvällen igår var bara väldigt konstig, en vän berättade saker på ryktes vägar, om det är sant det hon sa vet jag inte, du förnekade det. Hon vill bara skydda mig, hon vet vad jag har gått igenom den senaste tiden och vill inte att jag ska bli sårad igen.



En vecka kvar!

Idag är det en vecka kvar tills C-uppsatsen ska vara inskickad, om en vecka får jag också tillbaka mitt liv :) Det känns som om man inte har haft något liv under 10 veckor, dagarna har spenderas på bibblan och kvällarna i soffan eller på träning! Nästa onsdag har vi C-uppsats fest, då ska det festas som bara den. Just nu sitter jag med lite beslut ångest om jag ska gå ut ikväll, Katta som jag ska gå ut med kommer hem klockan nio från Tyskland, det känns lite att jag kommer ha somnat innan jag ens har börjat förfesta! Jaghar ju några timmar på mig att bestämma mig!

Igår hade jag och Jannike myskväll med filmen Patrik 1,5, den var helt underbar, man blev lite glad när man såg den!! Vissa scenar var kanske lite för mycket men men, kärlek är ju kärlek och dom visade bara kärlek.

tidig träning

Ska snart gå och möta Jannike, vi hade tänkt ta ett tidigt tränings pass på gymmet innan allt folk börjar komma dit. Det är alltid hur fullt som helst på gymmet och man får stå och köa till maskinerna. Hoppas på att det ska vara lite mindre vid tio. När jag kommer hem är det bara sätta igång och läsa C-uppsatsenX100 - härligt!!

Ny vecka

Helgen som va var nog den lugnaste helgen på väldigt länge, som nu i efterhand var väldigt behövlig. Det var första helgen på väldigt länge som jag inte festade. Nu med tanke på att C-uppsatsen snart är klar och att våren kanske vill titta fram kommer det bli väldigt mycket festande de kommande helgerna :) Min helg slutade på ett väldigt bra sätt igår också, mer säger jag inte :)

Idag skickade jag och Elin in vår C-uppsats för vår sista handledning som är på onsdag, vi hade tänkt ta en dag "ledig" imorgon då vi sitter var och en för sig och kollar igenom det vi har skrivit. Idag gick allt så bra och det gör mig nervös över att vi har missat något. Vi skrev vår diskution på 3 timmar jag som trodde det skulle ta lite längre tid. Jag kanske bara ska vara glad att det gick bra?


Visst ser jag ut som en liten plugghäst i Torstens glasögon? 


Uttråkad

tur att jag inte är ensam om att vara uttråkad på en lördags kväll, har fördrivit några timmar i telefon med min vän Karro som också sitter hemma och har tråkigt en lördags kväll. Tyvärr sitter hon i Stockholm och jag i Växjö, tur att det finns telefon :) Måste ändå säga att det är lite skönt att inte festa ikväll och tänk hur bra jag kommer må imorgon!!

regn och åter regn

Klockan ringde tidigt i morse, ingen sovmorgon ens på en lördag, tänkte ta årets första löpa runda i morse för jag hade hört att det skulle bli fint väder idag, det var grått och regn så långt ögat kunde nå. Istället blev det ett body pump pass vid simhallen. kroppen gjorde sig påmind ifrån spinningen&body pumpen i går kväll. Imorgon får det nog bli en vilodag, har tränat tre dagar irad nu. Vad som händer i kväll återstår och se.


analys, äppelpaj och plump

- det är väl det som jag har fördrivit min kväll med! Jag och Katta har kommit fram ikväll att vi tjejer är väldigt duktiga på att analysera och älta saker, och vi gillar det :) Ibland kan det nog också vara att vi analyserar saker lite för mycket  i slutändan förstör vi lite för oss själva.  Kvällen har som sagt spenderas hemma hos söta Katta som bakde äppelpaj åt mig och Victor. Det blev även en omgång i plump, tyvärr hade jag ingen lycka i kort spel ikväll! Godnatt!


stäng inte några dörrar

Från att ha varit lite förvirrad blev allting bättre efter jag pratade med mamma, hon gav mig några kloka råd. Mamma sa åt mig att jag inte behöver bestämma mig nu vad jag ska göra, man behöver inte stänga några dörrar, bara för man kanske vill testa på något nytt! Så nu ska jag söka jobb och kurser till hösten, om jag inte skulle få något jobb kan jag alltid åka tillbaka till Växjö till hösten och gå  kurser! Lägenheten behåller jag tills jag vet vad som händer, nu känns allting mycket bättre!

Bästa trio!!


Var ska jag ta vägen?

Nu är det inte många månader kvar tills jag tar min Fil.Kand. examen i pedagogik. Jag vill inte att min studietid ska vara slut, jag vet inte var eller vad jag vill efter det här. I bland vill jag verkligen stanna här i Växjö, jag har skapat mitt liv här, mina vänner som jag har umgås med i tre år finns ju här och de flesta kommer stanna här. Varför skulle inte jag kunna stanna här och skapa mitt "vuxna liv här"? 
I periodvis saknar jag min familj och vänner uppe i Stockholm, men dom finns ju kvar även om jag skulle bestämma mig för att stanna här.  Helt ärligt, just nu vet jag inte vad jag vill, stanna här? flytta? var ska jag söka jobb? Eller ska jag åter igen flytta till en helt ny stad? Jag har gjort det en gång innan, varför inte göra om det igen? Testa på ännu en gång något helt nytt? Jag skulle bli väldigt glad om någon just nu skulle säga till mig vad jag skulle göra!! Tyvärr är livet inte så enkelt alla gånger!!

kaloriförbränning

Cirka 24 kalorier per minut bränner du när
du kysser någon. När du har sex snackar vi
kaloriförbränning a' la gympass.

Du använder 34 ansiktsmuskler när du kysser
någon. Vid oralsex använder du dock något färre.

En normal kyss innehåller cirka 9 milligram vatten.
Tänk då vad en blöt innehåller.


Skruttis

har fått tre tänder och lärt sig säga pappa, moster är stolt, nu ska hon bara lära sig säga MADDIS!! :)

kvällens träningspass

var galet roligt, instruktören var grymt bra. Hon visste hur man ska peppa än för att orka ta ut sig till max!! Just nu så känns det i min kropp att jag har gjort det. Tänkte krypa upp i soffan nu och äta lite av min hemgjorde müsli som jag gjorde idag och bara ta det lugnt! Tänk om träningen var så här rolig varje dag :)

lite små arg...

Oj det är ett under att Elin står ut med mig just nu, jag är argbiggan och Elin är lugn som filbunke! Den personen som har gjort SPSS har inte gjort det pedagogiskt och inte haft något liv, det kan ju inte vara jag och Elin som inte fattar? :)

...


Söndag

Vakande två gånger i morse av att söta Fia ringde mig och tyckte att jag inte fick sova längre. Hon frågar mig förvånat vid tio - sover du? Ja vi var ju faktiskt ute igår! Bara för hon inte kan sova behöver hon ju inte ringa och väcka än ;) Vid halv ett ringde hon igen och tyckte det var dags att jag skulle vakna! Vid två tiden kom hon upp till campus för skvaller från igår och en promenad i skogen. Det var verkligen vår i luften och nu hoppas jag på att det inte kommer snöa något mer och att våren är på väg!
Nää nu ska jag inta min soffposition igen och se på Beck, imorgon väntas än ny dag på bibblan, två veckor kvar tills skiten ska vara klart!