År 2008

Nu återstår det inte många timmar på detta år. Det har hänt väldigt mycket under årets gång. Jag flyttade för andra gången ner till Växjö, Många personer har passerat under året, några har fått en speciell plats hos mig, ny vänskap har blivit, medan andra har kommit och gått. Det bästa som har hänt under året är att min syster dotter kom till världen. En resa har jag och Mikaela hunnit med, det var inte den bästa resan. I det stora hela har år 2008 haft allt ett år ska ha: Lycka, vänskap, besvikelse, skratt, sorg, utmaning och kärlek.

Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Bubbel!!

Varför ska det alltid vara kallt på nyårsafton? Det är nästan den ända dag på året som man har lite för lite kläder på sig med tanke på årstiden, och självklart ska det vara minusgrader, nu får det gärna bli några plusgrader så jag slipper stå ute och frysa vid tolvslaget. 
Jag har ännu inte bestämt vad jag ska ha på mig imorgon, jag har tre klänningar att välja mellan, en svart, en grå eller en vit och det är tre helt olika modeller? Igår testade jag min nyårsfrisyr, det blir nog lockar om jag bara får till min lugg på något bra sätt.
Det som händer imorgon kväll är att det blir trerättersmiddag och en massa bubbel hemma hos min killkompis Jonas med några av våra vänner, vi blir runt 15 personer och hälften av dom har jag aldrig träffat vilket ska bli roligt, det är alltid skoj med nya personer! Gott Nytt År!!


om tiden kunde stanna!

Tiden här hemma går lite för fort, känner att jag inte hinner med alla som jag vill träffa innan jag åker tillbaka till Växjö. Nu återstår det bara en vecka, nästa Måndag på eftermiddagen sätter jag mig på tåget hem igen. Jag har verkligen just nu två hem, när jag är i Växjö längtar jag efter alla här hemma och när jag är i Stockholm saknar jag alla i Växjö! Det skulle vara så bra om man kunde dela på halv en ibland.

Idag har jag varit hemma hos min syster hela dan och lekt med Moa-Li, det blev en liten runda i Solna centrum och lunch på en mysig restaurang.

Galen rolig kväll!

Det blev en väldigt sen kväll igår eller man kan ju säga att det blev en tidig morgon! Klockan sex la jag mig i min säng i morse, och det har jag verkligen kännt av idag. Jag hade i allafall en helt galen rolig kväll och det är verkligen värt tröttheten idag. Kvällen börjades hemma hos Natta med vin&ost och en massa skvaller, det var flera månader sen jag träffade henne och vi hade mycket och ta igen. Vid tio åkte jag in till stan för att möta upp Mikaela på en Irländsk pub, planen var att vi bara skulle dricka några glas vin och sen åka hem. Jag har nog nu lärt mig att såna planer inte brukas hålla när det gäller oss två. Vi blev lite festsugan och gick till vårt gamla ställe Oxid som vi hängde på varje fredag lördag innan jag flyttade ner till Växjö. Det blev verkligen nostalgi, samma söta bartender, samma musik, samma vakter, och vi hade lika roligt som förut. Vid tre tiden följde vi med några till fem-stället Patricia där vi dansade loss till rockbandet och drack ännu mer goda drinkar. 

3-4 års gammal bild på oss

Idag har jag och Mikaela haft en bakis dag i min soffa med filmen Sex and The City. Nu ska jag inta soffan igen och där ska jag ligga tills det är dags för att sova. 

vin&ost kväll

Efter att ha umgåtts med släkten och familjen under hela julen ska jag ikväll hem till Natta på vin och ost kväll. Hon och hennes kille flyttade i somras och jag har ännu inte varit och sätt hur dom bor. Fy skäms! Jag är lite sugen på att gå ut ikväll, jag har ju ännu inte varit ute i stan sen jag kom hem. Natta pratade om vi kanske skulle gå på ett gayställe där några av hennes kompisar skulle ikväll. Jag vet inte om jag är så sugen på att  gå på gayställe, även att dom få gångerna jag har varit på gayställen har jag haft sjukt kul! Vi får se vad som händer.

skärgårds bilder

Efter all julmat och kalkon middag blev det en lång promenad på Annandag jul

god fortsättning

Då var julen över, jag har verkligen haft en helt underbar mysig jul. På julafton var vi här hemma åt gott och umgicks med familjen, mormor&Martin och farmor. På juldagen åkte jag mamma och pappa ut till skärgården till mina kusiner och åt kalkon middag, gick på promenader och badade i deras utomhus balja. Det är helt underbart och sitta mitt ute i skogen allt är kolsvart det ända man ser är en vacker stjärnhimmel.


Inte är man rädd för tomten!

God Jul

God jul hoppas ni alla får en mysig julafton med familj&vänner!

det sista...

Det har gått över en månad sen du sa att du inte ville träffa mig något mer. Jag har försökt glömma, det har inte gått. Det jag sa till dig i Onsdags menade jag. Om jag hade kommit till dig en vecka efter att du inte ville träffa mig något mer och sagt de jag sa till dig i onsdags, då hade det varit lite konstigt. Men nu har jag haft tid på mig att tänka och fundera och verkligen kännt efter. Jag vet nu att jag tycker om dig mer än vad jag har kännt för någon annan på flera år. Därför pratade jag med dig och bad dig tänka och fundera. För jag vill göra det sista försöket, jag kan inte släppa dig och låta dig gå utan ett sista försök. Jag har gjort det jag har kunnat resten ligger hos dig!

bakkväll

Mumms ikväll har jag gjort världens godaste knäck. Den blev stenhård precis som det ska vara:)

92 år är väl ingen ålder?

Imorgon är det jag som ska ut i julstressen och inhandla mina julklappar, inte så smart att göra det dan innan julafton, det är nog inte bara jag som får pengar imorgon! Jag ska också försöka åka hem till farmor som inte kommer vara med oss på julafton. Hon fyller 92 år i januari hon säger att hon inte orkar komma, det sa hon förra året med men vem var det som kom först och åkte sist? Hon! Jag tänkte åka dit och få henne på bättre tankar. att hon ska vara med oss på julafton.

Idag har jag fått träffa skruttungen Moa-Li även om det bara var en timme, hon är lite sjuk imorse vakande hon med över 40 graders feber. Inte märktes det när jag var där, hon var samma glada lilla tjej som precis har lärt sig vinka till allt.

tjuvat

Haha idag har jag och pappa tjuvat en julgran, vi var ute och gick i skogen och där på kanten av stigen låg det en jättefin gran som man inte bara kunde låta ligga. Jag höll utkik att det inte skulle komma någon medan vi sprang till bilen med garanen. Mitt första brott har jag begått idag! Om inte vi hade tagit den hade någon annan tagit den. Jag och pappa fick ett väldigt gott skratt!!
Nu är det dags att börja baka lite julgodis, dricka glögg och lyssna på julmusik. Lite senare kommer Mikaela till mig för lite söndagsmys.


Vinter promenad


 


Ungdoms disko!

Det blev en väldigt trevlig kväll hemma hos Lisa. Hämtmat, en massa vin och skvaller. Vår söta jobbarkompis Sanja kom förbi med hennes kille Victor. Tiden rann iväg och plötsligt var klockan över tolv. efter mycket om och men vart vi skulle gå bestämde vi oss att vi skulle testa på MP som ligger i Jakobsberg (förort). Nu i efterhand vet jag varför jag inte har varit där på fem år. Lisa sa - det är nog ikväll man ska ljuga om sin ålder med några år. Det var vi gamle tackorna och          18-åringarna! jag måste ändå säga kul hade vi även om det var som en fritidsgård med alkohol. Framåt två tiden kom min snälla lillebror och hämtade oss, hur skönt som helst, på 10 minuter var man hemma i sin säng, nästan som vÄxjö:)


så skönt...

Äntligen är jag hemma, det var hur skönt som helst att få komma hem igår. Det blev ett väldigt långt samtal med mamma&pappa igår kväll, skönt att få deras stöd och att få berätta allt. Mammor&pappor är allt bra att ha ibland!! Jag har hunnit med lite julhandel nu på förmiddagen, det blev verkligen in och ut i affärerna, pappa var med och han hatar allt vad shoppning heter.
Ikväll ska jag träffa söta Lisa som tyvärr flyttar upp till Umeå på Måndag, vilket jag inte alls tycker om:( Ikväll blir det middag hemma hos henne och sen tänkte vi göra stan osäker en sista gång innan hon flyttar!


på väg...

Nu är allt färdigt packat, fick ta en extra väska för alla mina skor som jag vill ha med mig hem, jag skulle ju ha kunnat välja bort lite kläder, men två veckor är lång tid och då måste man ha med sig alla sina favorit plagg :) Nu återstår det bara att vänta tills tåget går om ungefär 2 timmar. Väl hemma kommer min snälla pappa och hämtar mig på Centralen.
Ni som är kvar här i Växjö får ha en mysig Jul och en galen Nyårsafton, syns om två veckor!! PUSS

jag kämpar nu för dig...

Ja, jag gjorde verkligen rätt igår när jag pratade med dig. Nu vet du precis vad jag känner för dig. Jag lämnade ut mig själv helt för dig igår, vad du en väljer nu gjorde jag ett sista försök.

Fotograf Jannike


Varför??

Varför kan du inte bara försvinna ifrån mina tankar? Jag vill inte att du ska ta den energi du tar ifrån mig! Det har gått ett tag nu, det ska ju kännas bättre! Varför gör det inte det? Ibland hoppas jag på att du ska höra av dig och säga att du har kommit på bättre tankar!

svårt val!

Ikväll går det två filmer samtidigt, Bodyguard och Titanic, det blir ett svårt val. Bodyguard som jag älskade som liten, stod framför spegeln lossades att jag var Whitney Houston och sjöng för full hals. Eller Titanic som gjorde att jag blev kär i Leonardo DiCaprio. Nu är frågan min ungdomskärlek eller Whitney Houston?

Julträngsel

Idag vakande jag och mådde jättebra, kände inte av någonting ifrån igår, vilket är väldigt skönt! Gick iväg och tränade ett lunch pass, Body pump, det var nog över en vecka sedan jag tränade det och det kändes i musklerna!
Igår blev det tee häng hemma hos Rickard med Anders och Caroline. Vi gick även förbi Tuvan för att kolla på Designprogrammets julmarkand, det fanns väl lite snyggt men plånboken sa nej! Vet inte hur det ska gå med julklapparna i år. Det blir nog shoppning den 23e i julträngsel! Inte många dagar kvar tills jag åker hem, jag längtar som bara den!

Cool bild...


Fotograf Jannike Johansson


 

konstig dag...

Vad gör min kropp med mig? Jag fick gå hem tidigt idag från bibblan, jag blev helt yr. matt och började må väldigt illa vilket slutade med att jag fick springa på toa och kräkas lite. Elin skickade hem mig, jag gick hem med dåligt samvete för allt jag hade i huvudet var projekplanen och hemtentan som måste bli klar. Nu i efterhand var det nog tur att jag gick hem för jag mådde inte alls bra när jag kom hem! Efter att ha sovit och legat i soffan i några timmar mår jag mycket bättre nu.

gårdagens bravader

Jag hade tok roligt igår, kvällen börjades hemma hos Jannike där vi gjorde oss vackra och drack lite cider. Vi hade ett lite mellanstop hemma hos mig där vi öppnade skumpan, skålade och sjön för full hals -förlåt grannar! Sista stoppet blev hos Olle tre trapper upp i mitt hus. Ibland är det skönt att alla bor så nära! Innan på dan hade vi hämtat ut våra jobbar kort vi slapp stå i kö!!!


en kyss till dig...


nästan som ny!

Ikväll blir det fest för sista gången för den här terminen, champagne är införskaffat, humöret är på top och jag är utvilad sov till tolv idag! Kvällen igår hemma hos Fia blev verkligen en makeover kväll för mig, Jannike och Fia, hår och ögonbryn blev färgade, nu är vi redo för kvällens festligheter!! Synd bara att Fia inte kommer vara med oss ikväll, hon måste vara hemma hos sin lilla hund!
Dags för en vinter promenad innan jag ska till Jannike och fixa ordning sig innan förfesten hos Anders!

fredagskväll

Ikväll blir det myskväll hemma hos Fia med middag och idolfinal! Det kan kanske bli en liten förändring också funderar på och slänga i en färg i mitt hår. Ska ner på stan med Jannike och se om vi hittar någon fin färg! Kanske ska jag bli brunhårig igen?

action i drinkblandning


knarr under skona

Jag har precis gått hem ifrån Jannike, snön faller lite lätt och det knarrar när man går:) Snart kanske det går att åka pulka och se om man har sitt barnasinne kvar. Vi har världens bästa backe hemma i Stockholm, undra om jag vågar slänga mig utåt ifrån den när jag kommer hem?

Kvällen igår hemma hos Anders blev en väldigt mysig och lyckad kväll, plump spelandet gick sådär, andra- och sista plats. När jag och mina syskon var små var farmor&farfar ofta hemma hos oss på helgerna och spelade plump med mamma&pappa och själv klart fick vi alltid vara med på ett hörn.


Plump

och mys kväll hemma hos Anders med alla godingar från klassen!! :) Idag har växjö fått ett vitt täcke över sig - så mysigt! Efter skolan tog jag en promenad i skogen där allt var vitt och ljust! Tänk vad lite snö kan lysa upp, hellre snö än regn och grå väder!

Dagarna...

Dagarna spenderas på bibblan med vår projektplan, äntligen börjar vi se ljus i tunneln. Som det ser ut nu kommer vi hinna klart med allt till nästa fredag, vilket innebär att jag får vara helt ledig under tiden jag är hemma under jul och nyår!!! - så härligt!!

inte blir man rädd!!



 Lillebror, storesyster och Moa-Li.

SPSS nej tack

Idag har vi haft föreläsning mellan 10-17, och jag har blivit ännu mer ovän med data programet SPSS, hur mer jag har försökt lära mig det jävla programet har jag insätt att det aldrig skulle gå och göra en kvantitativ C-uppsats då man måste arbeta med SPSS. NU hoppas jag att jag kan övertala Elin imorgon att göra en kvalitativ C-uppsats då vi måste ändra lite på det vi har skrivit redan i vår projektplan. Håll tummarna!!!
Efter skolan blev det en promenad med Jannike runt sjön, tro det eller ej, det blåste inget:)
Jag har haft trevlig besök av Rickard kväll det blev några koppar tee och en massa pepparkakor och jag var en snäll klasskompis som satt snällt och såg på EM-krönikan 2008!!!

Kurser våren 2009

Dags att börja tänka på vårens kursutbud!!




Kurser för män 2009

Folkhögskolan fristående kurser för män VT-09

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppen forum

Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.


rensning

Rensning av min garderob är i full gång, fy vad man samlar på sig kläder som man inte har använt på flera år! Nu är dom väck och jag ser vad jag har för kläder i garderoben, innan har det bara legat i högar som jag har grävt i!
Igår hade jag en lugn hemma kväll med filmen Narnia och en massa tee, det var väl behövt för jag var helt slut efter interval spinningpasset igår.
Nu är frågan om jag ska ta en lång promenad eller gå på spinning, om jag går på spinningen missar jag reprisen av Grey's anatomy som jag inte såg på i onsdags, hum!!

Muck

Grattis lillebror till din muck! Nu är äntligen lumpen slut, nu börjar ditt riktiga liv med alla måsten!

Girls night


 Innan Stallet igår!

har gjort ett försök

Igår gjorde jag, Line och Jannike ett tappert försök att ha kul på Stallarnas. Nu vet jag varför jag inte har varit där på hela terminen, det är inge bra ställe!! Innan Stallet hade vi en mysig glöggkväll, efter ett tag kom vinet och drinkarna fram inte ens det hjälpte att ha kul på Stallarnas. Jag mår förvånansvärt väldigt bra idag, sitter fundear på om jag ska orka gå på ett interval spinningpass om två timmar!

Tidvis

Tid har förlöpt
Dagar har gått
Månen har vandrat sin väg genom vitt och svart och grått

Jag har saknat ditt skratt
Jag har saknat ditt hår
Jag har saknat att ringa ibland och berätta om hur det går

Det har tidvis gått bra
Tidvis har skakandet lagt sig
Ibland har jag vaknat på morgonen och gjort det jag ska

Men jag har saknat din hand
Har saknat din röst
Ensamma dar har jag saknat ditt huvud
Mot mitt bröst

Somliga dar
Tar jag in vad jag hör
Det går kvällar ibland när jag inte ens undrar vad du gör

Det är ibland som förut
Ibland har jag känt att jag duger
Jag har hämtat och samlat ihop nog med kraft att gå ut

Jag ser dig fortsätta nu
Med varsamma kliv
Jag ser hur dina drömmar sakta lossnar från mitt liv

Jag har saknat en vän
Jag har varit på krogar och barer
Det har hänt att jag ljugit och sagt att jag måste gå hem

Jag har saknat din röst
Nu har du en ny
Ännu okända nätter ruvar i väntan på att gry

Winnerbäck

Ödet?

Ibland vet jag inte vad ödet vill med mig! Jag hade klipptid idag, gissa vem som hade klipptid efter mig? Jo Du  som jag försöker glömma. Jag vill bara försvinna, det gick inte! Jag gick faktist fram och pratade, det hade kännt så dumt om jag bara hade gått! Jag vill ju prata, men det gör ont! Det sägs ju att första gången är värst och nu är det gjort!!! 2 veckor kvar sen får jag åka hem till min familj, jag har nog aldrig längtat så mycket efter er som jag gör nu!!

Bodybalance

Tänkte börja morgonen med ett bodybalance pass, samla tankar och kanske få lite ny energie!!

lev i nuet

- Det finns ingen framtid och det finns ingen dåtid. Det enda som finns är just nu!

Ny tradition

Ååhh det snöar och på en gång kommer julkänslorna:) idag tog jag upp mina tomtar också!!! Lägenheten börjar bli riktigt julmysig!!
Igår hade jag och tjejgänget drinkprovning på Harrys, det blev åtta drinkar som vi fick provsmaka och favoriten fick man själv göra i baren!! Det ska bli vår nya tradition att gå på drinkprovning en gång i månaden, varje gång är det något företag som är där. Igår var det en nagelsalong som lottade ut ett present och en som fick fixa sina naglar där. Det var ingen av oss som vann:( vad gör det vi hade en rolig och trevlig kväll!!!

Glöggkväll

Ikväll blir det glöggkväll med några tjejer från klassen hemma hos Sofia - mys mys! Har inte varit hos henne sen hon gjorde om i sin lägenhet, ska bli kul och se hur det blev!


Världens bästa helg

Jag har haft en kanonbra helg hos Mikaela, var precis det som jag behövde. I fredags blev det köpmat och rödvin innan vi åkte iväg på en förfest hemma hos Frida där jag fick träffa många av Mikaelas vänner som jag aldrig har träffat. Kvällen gick hur fort som helst kändes som vi knappt hann komma innan det var dags att gå ut till ett uteställe som hette exet. Det var hur stort som helst (van med lilla Sivans), jag blev lite förvirrad släppte inte Mikaela ur sikte då det skulle vara jag som inte hittade ut! Det var en jätte trevlig kväll med drinkar, en massa skaka rumpa och trevligt folk!!!

I lördag hade vi en mysig dag på stan, framkallade våra semester bilder från Mallorca och längtade tillbaka till vår regniga semester som nu om man jämför vad vi har här var väldigt solig:)
Vi var även på Lisebergs julmarkand som säkert skulle vara jätte mysig om det inte spöregnade på oss, vi trotsade vädret och gick runt och kollade på alla julsaker, drack varm choklad och köpte ost. Det är nog den dyraste ost jag har köpt, men den är väldigt god!!
Vi hade som plan att även gå ut i lördags kväll men efter att ha kommit hem från en dag på stan, var det ingen av oss som orkade. istället blev det hemma gjord Pizza, chips&dip och film!!
Söndagen spenderade jag på ett tåg med kaos! Varför säljer sj biljetter när det inte finns några sittplatser kvar?