var tog tiden vägen?

Valborgsmässoafton, det innebär fest och en massa vinJ. Månaderna rusar iväg jag tycker det inte var länge sen jag kom ner till Växjö som en förvirrad tjej som inte hade någonstans och bo. Nu är det bara en månad kvar till sommarlovet när jag åker hem för sommaren kommer jag vara hemma i Stockholm i 8 månader. Jag ångar ibland att jag ska göra min praktik hemma. Jag har skapat mitt liv här nere och jag trivs här nere. När jag åker hem så innebär det också ett slut, ett slut som jag inte vill ska komma. Det behöver inte bli slut på livet här nere om bara du säger till?    

mys helg

Vilken mys helg jag och Mikaela fick med varandra.:) I fredags blev det lyx frukost med färska frallor och kaffe. Spenderade hela dan i soeln nere vid sjön. Mikaela brännde sig riktigt ordentligt. På kvällen blev det vin och utgång på Oleo. Det var inte alls mycket folk ute vilket var lite otipat. Igår jobbade jag och Mikaela åkte hem.:( Jag och Jannike satt och svulade i oss en massa chips och dip igår kväll till filmen Amerika pie. Det är så jävla gott synd att det är så onytigt:( 

Jag köpte en jättefin ny mobil i fredags som jag imorgon måste gå och lämna tillbaka därför att den stänger av sig själv hela tiden. Så kan man inte ha det... 

?

Orkar inte längre, måste få veta. Annars blir jag knäpp...

väntar

Finns det något tråkigare än att sitta och vänta på att tiden ska gå? Sitter och väntar på att Mikaela ska komma från gbg till mig. Ikväll ska vi ut och äta middag vilket ska bli väldigt mysigt och gott. Jag har inte ätit ute på hundra år känns det som. På menyn ikväll blir det grekisk mat mummms....  

jag fick jobbet

Idag fick jag reda på att jag fick sommar jobbet jag hade sökt på österåker anstalten. Känns väldigt roligt, spännande och lite läskigt. Jag har ännu inte fått schema över hur jag kommer jobba det jag vet nu är att det kommer bli åtta veckor under semesterperioden. :)

ny vecka

Måndag kväll, ännu en helg har gått och en ny vecka har börjat. Helgen var väldigt lugn, jobbade och var hemma hos Rickard i lördags med Jannike och Johan. Det var några andra där också som jag inte kommer ihåg vad de heter. Idag har jag tränat styrka på morgonen, pluggat på dan och på kvällen blev det step up pass. Känner mig väldigt duktig och nöjd. På torsdag kommer Mikaela på besök hon gör en liten mellan landning innan hon ska vidare till Ronneby. Jag kan ha riktigt tur att hon stannar ända tills på lördag morgon. Jag hoppas på det för det var länge sen vi sågs. Vi sågs dock i påsk men inte alls tillräckligt. Jag hoppas på att vädret blir bättre då vi kan sitta på en uteservering och mysa i solen.   

kontroll

Jag är trött på att gå runt och tänka, trött på att inte veta, trött på allt. Det är inte det här jag vill ha. Jag vill ha något mer. Mina tankar jag har om dig skrämmer mig. Vad skulle hända om jag delade med mig om mina tankar till dig? Jag är rädd för dina svar du kommer ge mig. Jag vill både ha ett ja och ett nej. Ett nej skulle va enklast, jag skulle gå och glömma, så som jag alltid ha gjort. Jag kan gå och glömma om jag får ett ja också, men då på grund av rädsla och på min brist av kontroll jag kommer få då. Det är dags och släppa kontrollen och över lämna den till dig.   

pengar

Då var det dags att snart gå till jobbet och tjäna ihop lite pengar till en fattig student. Jag fattar inte var alla pengar tar vägen. Skulle någon vilja berätta det för mig? Jag skulle bli väldigt lycklig då!

fredag

 Var det fredag igen, det ser ut som om att det kommer bli en väldigt lugn helg. Vilket kommer bli väldigt skönt. Min förkylning vill inte ge sig vilket börjar bli riktigt irrenterande. Mådde bra i tisdags och i onsdag då jag passade på och träna, igår kväll började jag få ont i halsen igen. Jag skulle nog ha väntat några dagar till med träningen. Ikväll ska jag bara ligga i min säng och se på dålig tv. Imorgon blir det jobb på Din sko.

mina bästa vänner

image55
Mikaela, jag och Mia.

tråkigt

Jag har så tråkigt, vad kan man göra i en död stad när det regnar? Några förslag? Nu är min praktik plats nästan 100% färdig. Som det ser ut nu ska jag göra min praktik på Västbergagård. Ska träffa chefen på hemmet när jag åker hem i sommar. 
Jag funderar på och åka till gbg snart igen, jag tycker det är dags att åka och hälsa på Mikaela. Det var väldigt länge sen jag var där. Sist jag var där var i sepetember när jag och Mia var där. Det var en mysig helg vi hade. 

fånga

sluta jaga mig, om du inte vill fånga mig...

home sweet home

image54

havet


Finns det något vackrare, ro fyllare än havet? Sitta på klipporna, känna hur solen värmer ens kropp, hör vågorna som slår in mot land. Det ända man hör är sina egna andetag och havets brus. Det är vid havet där jag kan koppla av, stänga av alla tankar och funderingar och bara vara här å nu.  

sol å god mat

Har haft en avkopplande helg nere i Torekov hos morfar och Marianne. Den har bestått av en massa sol och god mat. Lördags åkte vi iväg en sväng ner till Danmark för att fylla på vin förrådet. Nu har jag en massa vin i några veckor framöver. Jag hade inte en aning att det var så vackert i Torekov, morfar och Marianne ska vara glada över att bo där. Alldeles nere vid havet.  Årets första bikini solande har blivit av idag, har legat på balkongen hela efter middagen och njutit av värmen. Man måste passa på för det ska bli dåligt väder i veckan. Jag har hunnit med att städa och tvätta idag med sista maskinen ligger i nu.

Torekov

Har haft seminarium idag för tentan ungdom i riskzon det gick väldigt bra. Jag och Fia har suttit ute i solen och haft det skönt. Det var vi värda efter allt plugg den här veckan. Snart kommer mamma och pappa ner till Växjö. De ska hämta mig sen bär det iväg till Torekov hem till Morfar och Marianne.

sanden och stenen

Sanden och stenen

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen.
Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil.
Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden:
"Idag fick jag en örfil av min bäste vän".

De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de
bestämmer sig för att bada. Den som fått en örfil tidigare,
håller på att drunkna men hans vän räddar honom.
När han kommit till sans igen, skriver han på en sten
"I dag räddade min bästa vän mitt liv".
Den som givit örfilen och sedan räddat sin vän frågar:
"När jag skadade dig
skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriver du på en sten,
varför?

Den andra svarar: "När någon skadar oss skall vi skriva det i sand
där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det. När någon gör något
bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan
sudda ut det.Lär dig att skriva dina skador i sand och dina
glädjeämnen på sten".


färdig

ååå äntligen är jag och Fia klara med tentan som ska vara inne imorgon. Måste ändå säga att det har gått väldigt bra och fort att göra klart den. Nu är det bara börja läsa boken Våld och hot i människovårdande yrke som ska vara färdig tills på Måndag. Att pluggandet aldrig kan ta slut. Jag åker i alla fall till Skåne imorgon för att hälsa på morfar och Marianne då kommer jag inte ens och öppna böckerna.

lyckad utgång

Det blev en lyckad utgång igår, kvällen började dock med påsk middag och födelsedags firande med släkten innan jag åkte hem till Lotta i Nacka. Hemma hos Lotta blev det en hel del vin drickande, skaka rumpa och tjej snack. Vi hade en hel del och prata om. Senare under kvällen gick vi vidare hem till Karin, där befanns sig mitt ex och hans nya tjej. Jag trodde jag skulle tycka det var jobbigt och träffa dom tillsammans som tur va var det inte ett dug jobbigt. David föll några roliga kommentarer när han såg mig. Först sa han "ååååå skit det var länge sen" när jag klev in innan för dörren. Den andra kommentaren sa han när jag presenterade mig för hans ny tjej ?"det är den där" jag skulle gärna vilja veta vad han har sagt om mig till sin tjej. Jag och Lotta skrattade väldigt gott åt de två kommentarerna.  Det blev en snabb visit hemma hos Karin innan det var dags och åka in till söder för att möta upp Mia och tre schweizare som Lotta hade lyckats ragga upp på hennes jobb på dan. Mikaela och Josephine möte upp oss också. Vi gick till ett ställe som heter Snaps där det blev ännu mer dricka, dans och flört med en av schweizarna. Han var så otroligt snygg och trevlig synd bara att han inte bor i Sverige. Vi byte nr, som om jag skulle ha råd och ringa till Schweiz, där rök hela mitt studielån.  Idag vakande jag med nästan 38 graders feber, det blir lätt så när man går ut när man är förkyld. Har suttit och pluggat hela eftermiddagen och nu på kvällen har vi grillat med min bästis föräldrar. Det är en av sakerna jag saknar med när jag bor i Växjö att jag missar alla mysiga grillningar med dom. Imorgon bär det iväg till Växjö igen



fest

Förfest hos min underbara vän Lotta. Min andra underbara vän Camilla är här med! Har inte träffat dom sen jag var hemma i julas. Puss på er älskar er en massa


Lillebror 19 år

Lillebror fyller 19 år idag. Tiden går väldigt fort det var inte länge sen han var min levande docka som man lekte och klädde ut till flicka hihi
 


fia med knuff

Nu är det inte många dagar jag har kvar här hemma i Stockholm. Tiden hemma har gått jätte fort. I torsdags och igår jobbade jag på Din sko, det är alltid lika roligt att jobba med Krisse och Ia det blev hel del med skratt och skämt. I torsdags kväll hade jag en trevlig kväll hemma hos min syster och hennes kille Berthram. De bjöd på middag och en massa vin. Igår kväll hade jag, Mikaela och Mia myskväll hemma hos Mikaela. Mikaelas mamma hade bakat jätte goda vanilj bullar som vi satt och åt upp med en massa te. Vi spelade fia med knuff och jag förlorade som vanligt. Vi kom fram till att de är ett väldigt tråkigt spel att spela.  

Arbetsintervju

Vaknade redan vid sex i morske, det vara bara och kliva upp, vilket var väldigt segt. Jag hade lite beslut ångets över vilka kläder jag skulle välja till arbetsintervjuen. Till slut blev det det gammla vanliga jeans och tröja, gud så tråkigt. Arbetsintervjun idag gick väldigt bra, de lätt väldigt positiva när jag gick där ifrån. Jag hoppas att jag får jobbet! Jag var helt slut i huvudet när jag kom hem därifrån det första jag gjorde var att stupa ner i sängen. Sov bort hela dan vakande kl fyra och hade väldigt dåligt samvete över att jag hade sovit i fyra timmar. Men jag tror jag behövde den sömnen. Hann med och plugga lite till tentan vi har nästa torsdag inna jag åkte in till stan för att träffa Karolina, Dawda från Gambia och Luul. Det var väldigt trevlig och få träffa honom, imorgon åker de två upp till Karolinas föräldrar i Norrland. Dawda ska få se snö för första gången och få testa på att åka skidor. Det skulle jag gärna vilja se. Godnatt...


ett spel...

Oavsett hur hård du vill vara,
ska du komma ihåg,
att livet är ett spel och inte ett krig,
om du inte själv gör det till det.

Lång dag

Kom igår kväll hem till mamma och papppa hann knappt med och säga hej till de innan jag gick över till Mia. Det blev en lång promenda i dugg regnet med en massa skavller om allt och ingenting.
Idag har jag varit på praktik informatin som var väldigt givande. Jag hoppas verkligen att jag får göra min praktik på några av behandlingshemmen Karl presenterade för mig. De ena var både utredningshem och behandlingshem, det är de hemmet jag hoppas mest på att få vara.
Efter mötet åkte jag förbi jobbet och lunchade med min kära gammla jobba kompisar. Jag kommer få jobba torsdag och fredag vilket ska bli riktigt roligt.
Jag träffade min älskade farmor idag på eftermiddagen, det är så härligt och få vara hemma hos henne och fika, spela kort och prata om hur livet är. Jag saknar henne verkligen jätte mycket när jag är nere i Växjö. Hon är 90 år och i den åldern kan allt ändras under en dag. Dags att sova nu ska upp tidigt imorgon ska på arbetsintervju på Österåker anstalten. Håll tummarna för mig imorgon.

på väg

Äntligen har jag packat klart! Jag har en vis förmåga att ta med mig alldeles för mycket kläder. Det ser ut som om jag ska va bort i en evighet. Man kan aldrig veta vad man vill ha på sig och då är det mycket bättre att ta med sig de där extra byxorna och tröjorna. Det är bara jag som får bära väskan som väger bly. Jag hoppas pappa eller Magnus vill hämta mig vid Barkarby eller ännu bättre inne i stan! Hum undra vad jag ska göra nu för att fördriva lite tid? Tåget går inte ännu fören om två timmar.


helg

Har ännu en helg gått, har varit en bra helg. I fredag gick jag och Jannike först ner till ett ställe och tog ett glas vin. Efter det begav vi oss hem till Sofia på förfest, festandet fortsätte som vanligt på Oleo.Vakande i lördags och var fruktansvärt trött men tack och lov inte bakis. Det var bara och kliva upp och gå till jobbet. Dan gick oväntat väldigt fort vilket var väldigt skönt för det enda jag hade i min tankar var att få komma hem till min säng. Idag vakande jag ovanligt tidigt för att vara jag redan vid nio. Gick upp och gjorde mig i ordning gick ner till Växjösjön för att möta upp Jannike där har vi suttit på bryggan hela dan i solen och läst boken det goda samtalet. Vi har bok seminarium i morgon bitti om den boken. Ska ta och läsa genom mina anteckningar innan jag går och lägger mig. Imorgon åker jag hem till Stockholm ska bli riktigt skönt. Ska försöka hinna med och träffa alla.