Miss you!!

image231
Hittade en väldigt gammal knas bild på mig och Jannike!! Jag tror den är från vintern 2007

Går livet ut på att jobba?

Ännu en dag på jobbet väntas, 11-20 !!! Vill vara ledig nu när vi äntligen fått den riktiga sommaren hit!!!


Snygga Fia på vår examensdag! Ibland undrar jag om det inte var bättre att vara student? Man hade mer tid till sig själv och för sina vänner! Nu har man ingen tid för sig själv eller tid för vännerna, men tänk nu hur mycket mer pengar man har nu! :) Jag är inte så bitter som jag låter ;)

dags att röra på fläsket

Dags att snart åka till jobbet! Fick en liten sov morgon i morse som jag spenderade med att röra på fläsket! Det blir inte så mycket träning nu för tiden för all tid går åt att jobba, försöka ha ett socialt liv då kommer träning lite i skym undan. Men men så kanske det riktiga livet ser ut? Jag är ju van att vara student då jag har kunnat gått och träna nästan varje dag om jag nu hade viljat göra det. Mitt nya riktiga liv ser tyvärr inte ut så, då ska jag vara glad över om jag får tid att träna två gånger i veckan. Träningen är inte lika dan som förr då det var gym, spinning, body pump nu är det promenader och spring turer!  jaja mitt student liv får jag tillbaka till hösten om jag nu bestämmer mig för att plugga Juridiken! Dags att sätta på sig varam jobb kläder och åka till jobbet, idag jobbar jag till 21.00!

Årets första dopp

Hemma igen efter en härlig helg ute på Singö hos mina kusiner. Jag har bara tagit det väldigt lugnt. Igår cyklade mamma och jag ut till klipporna och låg där och solade nästan hela dan medans morbror, pappa och 10 gubbar till byggde garage. Jag och mamma kännde att det var bäst att hålla sig borta från allt som hette jobb annars fanns det risk att vi hamnde högst upp på taket med hammare och spik :) Idag cyklade jag ner till standen för lite egen tid och det blev till och med årets första dopp! Hoppas eran helg har varit lika bra och mysig som min! Imorgon väntas ännu en ny arbets vecka! Jippi!!! :(



torka...

Vart har den här dagen tagit vägen? Full rulle hela dan med mycket skratt på jobbet! Eftersom mitt liv består av jobb och att jag har en sekretes som gör att  jag inte kan berätta så mycket om vad jag gör om dagarna blir det så att jag för tillfälla har bloggtorka! Mitt liv återkommer på helgerna och efter vecka 33!

Jag börjar sakna min lägenhet i Växjö och speciellt min sköna säng! En liten 90 säng med en tunn madrass som jag har nu är inte det bästa att sova på! Sen saknar jag alla goa vänner där nere som jag för hoppningsvis får träffa i höst och sen är ni alltid välkomna upp till mig! kanske dags att sova så jag orkar jobba imorgon! Godnatt på er!


plötsligt så händer det...

Idag kom lönen och jag har helt plöstligt blivit rik :) Dags att ta och åka till jobbet snart, jobbar kväll det enda positiva med det är att jag har haft sovmorgon vilket var väl behövt efter att ha gått upp fem två morgonar!

trött som en toker!

Klockan 04.55 ringde klockan i morse! Finns bara en sak att säga, fy vad jag är trött och om 12 timmar börjar jag jobbet igen! Längtar till helgen då jag är ledig och ska åka ut till skärgården. Ska bara ha det väldigt bra ligga på en klippa, sola och höra havet!
 

Sommar mys

Igår hade jag och Karolina sommar mys i stan! Åt glass, kollade på fina båtar, solade och skvallrade om allt som har hänt sen sist vi sågs! Mysigt värre!


 


Skarpt...

Oj det gick ju riktigt bra idag, första dan som jag gick skarpt utan någon ordinarie med mig! När jag satt i bilen hem gick hjärnan åter igen på högvarv, har jag låst alla dörrar, jag har inga nyklar med mig och jar jag gjort något fel! Än så länge har jag inte kommit på några fel men det lär nog komma under sommarens gång!

Mia är i stan hon har ju flyttat till Gävle men nu idag är hon och hälsar på, vi ska snart ta en kvälls promenad innan det är läggdags för min del! 04.55 ringer klockan imorgon alldeles för tidigt!

Jag om 10 år

Jag gick igenom en låda i mitt fina flickrum idag och gissa vad jag hittade? Jo en liten bok om mig själv som jag skrev i en svenska uppgift i åttan och längst bak stod det Jag om 10 år!

När jag har gått ut grundskolan ska jag börja gå gymnasium på estetiska teaterlinjen. Efter gymnasiet ska jag söka in på en teater skola i New york. Sen ska jag bli upptäckt av ett filmbolag och åka till Hollywood och spela in filmer. Jag ska bli världs berömd  och tjäna flera miljoner per film. Jag ska bo i en stand villa. När jag är 25 år ska jag skaffa barn och ta en paus med skådespeleriet. Jag ska gifta mig innan jag skaffar barn. När jag blir gammal ska jag flytta tillbaka till Sverige.

Haha vilka drömmar man hade. En dröm stämmer, jag gick teater linjen, men efter gymnasiet har mitt liv sett lite annorlunda ut! Väntar fortfarande på att ett stor filmbolag ska uppptäcka mig Haha. När jag var 14 år måste jag nog ha tyckt att 25 år var gammalt! Jag skulle ha varit gift och ha barn, fortsätt dröm! 25 år mitt liv har ju precis börjat, här blir det inga barn än på några år ska först bara hitta en man att gifta mig med. Jag skulle ju va gift innan barnen kom! Vilka drömmar man hade, jag lovar er jag fortsätter att drömma även om mina drömmar ser lite annorlunda ut idag!


Midsommardagen

Hoppas ni hade en trevlig midsommarafton! Jag hade en helt okej midsommar även om jag spenderade den på jobbet fram till åtta i går kväll! Mitt firande på kvällen bestod av att jag kom hem åt lite grillat drack ett glas vin och somnade! Riktigt skönt! Idag har jag varit utvilad om man bort ser att jag har ännu en gång åkt på en förkyling :( Tur att det inte blev så mycket vin igår för idag har jag varit barnvakt till Moa-Li och då är det full rulle hela tiden! Lekt i sand lådan, åkt ruschelkana och plockat stenar! Jag har försökt natta henne i  en timme nu men hon total vägrar att sova så nu har jag gett upp och har övergett nattningen till mamma! Hoppas hon lyckas bättre!


Inget liv...

Det händer inte så mycket roligt just nu i mitt liv, det känns som allt jag gör för tillfälle är att jobba och sova! Imorgon är det midsommarafton, kan ni gissa vad jag ska göra? JOBBA till 20.00 men sen är jag ledig lör och söndag då ska jag äntligen försöka träffa Karolina som jag inte har sätt på väldigt länge! Det kan nog bli att vi åker in till Skeppsbron på söndag och se på alla båtar som ligger där, det är även något båtrace som är då. Dit ska vi om nu solen vill titta fram! Den lyser med sin frånvaro!!

Radio disciplin

Äntligen har jag fått mitt sommar schema, det är ett helt okej schema jobbar bara en hel helg under hela sommaren och midsommarafton, sen har jag en beredskaps helg. Nu kan jag äntligen börja planer hur min sommar kommer se ut. Under vardagarna kommer jag inte ha något liv men desto mer liv under helgerna! Vecka 30 jobbar jag bara 3 dagar och sen har jag tänkt söka semester sista veckan för att få lite ledigt innan juridiken börjar i september! Det kan nog bli en bra sommar ändå!
 

Förvirringen på jobbet är ännu väldigt stor och idag under Rakel utbildningen blev man ännu lite mer förvirrad. Det är den där radio disciplin som gör att hjärnan går ännu mer i högvarv, när ska man säga anropnings nummret, kom, slut kom, klart slut!! Total förvirring!!! ;)

Jag har försökt rensat hjärnan med att träna ikväll och det blev inte vilken träning som helst utan träning med alla tanter på Friskis&Svettis! Kanske inte den bästa träningen men man rör på sig och det är gratis! Friskis&Svettis kör gratis gympa två gånger i veckan och jag har tänkt försöka gå de kvällar som jag inte jobbar kväll och sen springa på det!


Mikaela har flyttat tillbaka till Sthlm :)


Trött!!

Trött trött och jag har ett skit humör på morgonen, jag hade glömt bort vilket dåligt morgonhumör jag har. Det var ett tag sen man gick upp mellan 5-7 och vid dem tiden är det ingen som får prata med mig eller fråga en massa frågor om hur min dag ska bli. Det ska vara tyst tills jag får mitt kaffe, vilket är väldigt svårt för jag bor ju hemma under sommaren och mamma och pappa går uppsamtidigt som jag!

Idag väntas Rakel utbildning, vi ska lära oss hur man pratar i en radio! Hoppas på att det kommer vara en stor radioskugga över mig hela sommaren. Det finns tydligen vissa regler om hur och vad man får säga i radion och det ska jag lära mig idag! ojj ojj dags att springa till bussen nu och möta upp alla andra vilsa sommarvikarier vid Alvik!


en vanlig dag...

Var tog min sommar vägen? Igår när jag stod på jobbet och kollade ut kunde man tro att det var höst ute, regn och blåst hela dan och höst vädret fortsätter även idag! Den där solbränan som Jag och Jannike var så duktiga med att bygga upp under våren försvinner sakta men säkert, snart är jag lika blek som en vinter kropp som inte har sätt sol på månader!! Jag får helt enkelt sätta mig i en flygstol om jag nu vill ha sol och värme för enligt nissarna på Tv sägs det att det kommer bli dåligt i veckan med!

Ledig idag tänkte åka förbi farmor och spela kort med henne i några timmar och sen måste det nog bli en tur till Jakan för att se om jag hittar någon fin present till Mikalea som har examens mottagning imorgon! Hon är nu klar förskolelärare och igår flyttade hon tillbaka till sthlm från Göteborg! :)


Hjärn gympa!

Hjärnan har gått i högvarv hela veckan, varje liten cell har fått jobba, många nya intryck, mycket att lära sig och rädslan att öppna en dörr som inte ska vara öppen gör att jag är helt slut! Är ledig idag vilket är väldigt skönt, imorgon väntas ett 12 timmars pass som jag inte ser fram emot! Vi har även Moa-Li hos oss i helgen vilket är ur mysigt! Gissa vem som kom in till mig Kl 8 imorse och somnade om på mitt bröst? Moa-Li! Helt underbart att höra hennes små andertag och snuttingar på nappen.

Måste erkänna att jag inte bara är trött på grund av att ha jobbat, jag, Maria, Magnus och hans killkompisar fick för oss att gå ut igår! Tiden rann iväg hemma hos Pelle, så det blev MP världens dåligaste förortshak men vi hade kul på dansgolvet!!! Idag blir det en lek och mys dag i soffan med film och en bras i öpnna spisen, perfekt dag när det regnar!!


Syskonen Hildemar



?????????

Då var dag två avklarad på jobbet! Än så länge verkar allt bra och jag tror verkligen det kommer bli en intressant och lärorik sommar. Känner att jag verkligen har användning för min utbildning. Det enda problemet som är nu är att jag inte har fått mitt sommar schema, det jag vet är hur min två into veckor kommer se ut och efter det är det bara ???????. Jag tror inte faket skulle gå med på det här!! men men jag orkar inte bråka!!! De andra sommar vikarierna verkar hur goa som helst, det kommer nog bli en bra sommar även om jag nog som vanligt inte kommer ha något liv under denna sommar! Jag får tänka på alla pengar som jag kommer få till hösten :) just nu känns det som att det kommer bli en resa i slutet av sommaren om inte värmen vill komma tillbaka. Föresten fick jag den bästa examens presenten av mamma och pappa 5000 kr till att resa för :) så jag kan nästan åka nu på en gång!! :)

lek dag...

Igår hade jag en mys och lek dag med söta Moa-Li, det var över två månader sedan jag såg henne och hon hade blivit jättestor!



Hur kan den här lilla flickan ge en så mycket energi?

Examens bilder


Anders, Johan, Jannike, Manuela och Petra

Jag och Ellinor

Jannike, Fia, Mimmi och Malin

Jannike och Torsten

Fredrik och Anders

Fia och Camilla

Jag och Adam

Sommar i sthlm

Då var man hemma i sthlm igen och här tänker jag spendera min sommar som kommer bestå av jobb och åter jobb! Fy vad tråkigt det låter! Imorgon är min första dag på sommar jobbet och jag börjar bli lite nervös.

Jag har ännu inte fattat att jag har tagit min examen, det känns som att jag bara ska vara här hemma under sommaren och sen i höst komma ner till Växjö igen och börja i min klass igen, så kommer det inte att bli! Det blev en väldigt lyckad examen dag, ceremonin i kyrkan var jättefin, lärare och Torsten höll tal och Sofia sjöng två helt underbara låtar. Efter kyrkan åket jag, mamma och pappa till Villa Viks matsalar och åt en helt  underbar lunch. På kvällen hade Fia och Camilla examensfest för deras vänner och några i från klassen, festen blev verkligen lyckad och jag tror vi alla hade det väldigt skoj! Tack mina vänner för tre fantastiska år jag kommer sakna er Puss på er!!

 

Har ni gjort er plikt

Ni har väl gjort er plikt idag och gått och röstat till EU valet? Många i världen sitter i fängelse på grund av att dom kämpar för att få rösträtt! Så det är bara att gå iväg och rösta ni där ute som än inte har gjort det!

dagen är här!

Efter tre års kämpande studier är dagen här då jag tar min examen. Det känns som igår jag flyttade från Sthlm och flyttade ner till Växjö, dessa tre år har bara försvunnit men jag har berikat mig med nya kunskaper som jag kommer bära med mig resten av mitt liv, jag har även fått nya underbara vänner! Klockan 10.30 i Växjö domkyrka får jag min examen! 

Väntar

Sitter och väntar på att mamma och pappa ska komma ner till mig, men det lär nog dröja några timmar till innan dom är här! Dagen har varit ur mysig, blev en lång lunch med Ellinor, Melvin och Fia på stan. Rickard och Torsten kom ett tag och gjorde oss sällskap, vi möte även upp Anders och Johan för lite smakråd angående en present som vi tänker ge till lärarna imorgon, tyvärr var dom inte till så stor hjälp! Jag insåg igår att jag hade lite grejor i min lägenhet som inte var mina så nu ska jag springa runt på Campus och lämna tillbaka alla saker. Först ska jag till Anders och lämna två stolar och sen vidare till Rickard och lämna tillbaka en bok. Jag har även en Dvd som är Linas här, Lina hur ska vi göra med den?;)
Nu är det inte många timmar kvar till EXAMEN!!!!

Avslutningsmiddag

Igår hade vi som sagt det sista seminariet för alltid och det firade vi med att klassen gick ut och ut lunch, efter det gick vi hem till Fia för att mingla runt lite innan vi gick ut och satte oss på en utesevering. Hela dan var jätte trevligt och det bästa av allt var att vi nästan var alla i klassen det var bara några som vi sakande! Det känns inte som att skolan är slut och att jag har en fil. kand i pedagogik med inriktning mot ungdoms- och missbruksvård. I morgon är det dags för examens dagen i Växjö domkyra då kanske det smällter in att jag är KLAR!


kväll kommer mamma och pappa ner till mig dom vill ju självklart inte missa när deras dotter tar examen :) På lördag förmiddag går bilen upp till Stockholm, ska bli så skönt att få åka hem över sommaren och ladda om batterierna till hösten då det väntas att plugga Juridik. Det blir nog inga om laddning av batterierna för på Måndag morgon börjar jag mitt sommarvik och där ska jag jobba hela sommaren!

 


Sista seminariet

Godmorgon idag har vi det sista seminariet och sista dagen med klassen innan det är dags för att ta vår examen! Efter seminariet idag ska vi grilla och ha bus med klassen. Nu får vi hålla våra tummar att vädret är med oss och att regnet håller sig borta! 2 dagar kvar till examen och 3 dagar kvar tills jag åker hem till Sthlm och på söndag ska jag få leka med Moa-Li hela dagen :)


Frosseri!!

Idag har det varit en deg dag, solade lite på morgonen innan jag gick iväg och tränade vid lunch tid. Nu efterhand var det väldigt dumt då jag har haft ont i min hälsena i en vecka och den blev inte direkt bättre efter två dagars träning, nu är det jag som ska vila tills foten känns bättre! 
Ikväll kommer Cilla och Jannike över på lite avskeds fika våra vägar går nu skilda håll, jag åker tillbaka till Stockholm över sommaren och Cilla och Jannike stannar kvar här i Växjö i sommar, men brudar vi syns ju i höst och ikväll ska vi frossa i Marabou tårta!

en känsla

Jag har en konstig känsla i kroppen, känner mig  vemodig. Min 25-årsdag är över och nu är det 5 dagar kvar till examens dagen. Många kommer gå skiljda vägar, vi kommer spridas ut i vårt av långa land. Det finns ett av sked som jag inte vet hur jag ska göra med och jag vill inte säga hej då! Nu tänker jag njuta av de här sista dagarna i Växjö och som det ser ut nu kommer jag tillbaka till Växjö i höst!

Solen lyser och det är väldigt varmt ute, dagen ska jag spendera på en filt med Jannike och med en bra bok!