Perfekt 25 årsdag!

Finner inga ord, igår hade jag den bästa födelsedagen som jag fick fira med mina underbara vänner. Halv nio igår morse ringde Katta på min dörr och där stod hon utanför med en jordgubbstårta och champagne. Det var bara att köra upp tjejerna som låg och sov och gå ut i solen och äta frukost och jordgubbstårta. Dan fortsatte med att vi låg på en filt i solen, åt jordgubbar och drack champagne tills det var dags att börja göra ordning inför min 25 årsfest som blev väldigt lyckad. Underbara vänner, skratt bubbel, "hand spa", pumptömning på Sivans och skaka rumpa.


Jag vill tacka alla ni som kom för att ni gjorde min 25 årsdag till en dag att minnas. Jag hade jätte roligt hela kvällen och jag hoppas att ni hade det också! Tack för de fina presenterna också!  


den sista...

Så nu var min sista föreläsning på min utbildning avklarad, har lite svårt att fatta att det snart är över! 7 dagar kvar tills examen, helt sjukt! Känns bra att den sista föreläsningen var grymt bra, den handlade om våld i familjen. Vi fick bland annat se en gripande film hur en pappa slår sin fru och hur barnen drabbas utav det! Jag är i stort sätt ledig fram till onsdag jag och Camilla har lite kvar att skriva på vår uppsats som vi nu skriver tillsammans! Fram tills igår skrev vi var och en för sig men sen insåg vi att om vi slog ihop det vi hade skrivit skulle vi bli klara innan. Man får inte vara dum :). Sista föreläsningen är över och sista tentan att skriva är nästan klar!!

Idag kommer min söta Mikaela till mig från Göteborg, men än så länge är det flera timmar kvar tills hennes tåg kommer in vid sju! Ikväll blir det att vi ska ut och äta middag och fira att hon fyllde 25 år den 12 maj. Imorgon kväll kommer Krisse och Tessan och på Lördag fyller jag 25 år och har 25-årsfest för mina söta vänner! Det här kommer bli en kanon bra helg!

några ord...

Lev i nuet, tänk positivt, lyssna till ditt hjärta och följ alltid din instink!!

Kul i jul!

Vaknade klockan sju av att solen sken in och inte kunde jag somna om, istället blev det en morgon promenad och några koppar kaffe! Idag har jag skola till fyra, vi ska kolla på film de första två timmarna och efter det ha diskussion. Det känns  inte så peppande att gå in i en föreläsnings sal idag när det ska bli upp till 21 grader och sol. Fast det som känns väldigt bra att vi endast ha tre lektioner kvar!!! Nu är det inte många dagar kvar tills Mikaela, Tessan och Krisse kommer till mig - LÄNGTAR!

dålig student!

Jag är en dålig student jag lovade mig själv idag när jag gick ut och la mig i solen att jag skulle spendera kvällen åt att plugga! Det har väl gått si sådär med det! Istället har jag tvättat och sett på tv, fy skäms.

Måndag

Ny vecka och nu är det mindre än två veckor kvar till examen - LÄNGTAR! Solen har hittat tillbaka till Växjö efter ett tag frånvaro och självklart har jag spenderat några timmar i solen på eftermiddagen. Insåg precis att jag har väldigt snygg bikini märke på ryggen som är format efter en rosett!! Min förkylning är nästan bra nu är det bara näsan som rinner, jag kunde inte hålla mig bort från träningen idag så det blev ett ganska lugnt lunch body pump pass!

Allkårs festligheterna är över, det blev en tidig fredagkväll för mig var hemma redan vid tolv jag frös och kände mig inte hundra. Desto längre blev det i lördags tiden bara rann iväg och kul hade. Det blev i allafall en lyckad allkårs helg! Bilder kommer lite senare.

Fredagsfestival

Jag trotsar min förkylning ikväll och går på fredagsfestivalen där det är fler olika artister som spelar,  Veronica Maggio, Adiam Dymott och Markus Krunegård. Den enda som jag känenr igen är Veronica Maggio men humöret är ändå på topp och ser fram emot en rolig kväll! Ska snart gå iväg på en förfest men jag och Jannike väntar bara in Cilla som behövde lite mer tid på sig :) 

döende

Jag är dunder fökyld, är inne på på sjunde paket näsdukar, behöver lite medlidande :(

mummms

Igår blev det pajätartävling hemma hos Cilla, innan vi kunde besluta oss för vilken paj vi skulle köpa spenderade vi 45 minuter på ica, lite beslutångest det fanns ju så mycket gott att välja på ;) Vi gick därifrån med paj och glass som vi åt till det bästa programmet Greys anatomy sen var det jag som rullade därifrån!

Jag fick en dunderkur hemma hos Cilla i går som bestod av äppelcidervinäger, ingefära, citron, honung och vatten i hopp om att min förkylning skulle förvinna, tyvärr har den inte gjort det :( kan nog behöva några fler dunderkurer av dig Cilla :)

uttråkad

sitter här och är väldigt uttråkad, förkyld, borde plugga och nu ringde katta och tycker att jag ska följa med ut ikväll. Ska jag lyssna på min kropp som inte är hundra eller på den uttråkade Maddis som har suttit inne hela dan och försökt få något gjort på arbetet? Jag tror ändå att jag för en gång skull ska lyssna på min kropp, är trött på att vara förkyld då det inte har ens gått en vecka sen jag blev frisk från min förra förkylning! Soffan och tee blir nog min bästa vän ikväll!

Motivation?

Det här är så segt, är det någon som vill skriva arbetet åt mig? Funderar på att skita i allt och satsa på min första omtenta på tre år istället, eller inte för då har jag det här hängandes över mig i sommar, så Madelene det är bara att sätta igång och skriva ingen återvändo nu!

Saknar lilltjejen


Tvivel

Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår
när du somnar om natten, precis som jag
utan mening på jakt efter ruset, genom dunket och bruset
Du lever för skratten, precis som jag
Vi är som flugor i smöret på nån annans kalas
Vi proppar i oss och vaknar som as
Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
Dom hjälper mot ledan, precis som du
Jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar
och längtar till fredan, precis som du
Kan du höra hur det låter i ditt vilsna skratt?
Kan du känna hur det gnager i natt?
Det kallas tvivel...
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå
Det kallas tvivel...

Winnerbäck

Skvaller kärringar

Jag och Jannike har kommit på att vi kan inte sjunga, måla eller spela något instrument, men det vi kom på vad vi kunde är att vi är väldigt duktiga på att skvallra och det är inte alla som kan det! Vi kom iallafall fram till att det var en väldigt bra egenskap :)

Kommer sakna dig vännen

Allkårsvecka

Fy fan vilken tråkig och meningslös föreläsning jag har suttit och lyssnat på i tre timmar. Tur att det kom sms som förgyllde mina timmar. Hoppar eftermiddagens föreläsning med hopp om att jag ska finna lite motivation och börja skriva på uppsatsen som jag ännu inte har börjar skriva på. Jag pluggar bäst under stress för då finns det inget återvändo, då är det bara sätta sig ner och få ner skiten på datorn. Nu är det två veckor kvar innan det ska vara inlämnad och då är det väldigt lätt att göra en massa annat än att pluggs tex blogga :)

Idag börjar allkårs veckan än så länge är vädret med oss men tydligen ska det regna i helgen vilket suger då festivalen är utomhus. Dags att införskaffa ett par gummistövlar kanske?

I hopp om att min förkylning hade gett med sig vakande jag i natt av att jag hade ont i halsen, frös och  kallsvettades som en tok. Blir så trött kan den inte bara gå över så jag kan få börja träna igen! Föra veckan blev det bara två gympass och ikväll får jag nog ställa in mitt spinning&Core pass i hopp om att jag mår bättre imorgon!

Fia&Jannike på avslutningssittningen

Måndag

Nu vecka nya tag! Igår trodde jag ett tag att jag skulle dö, har inte mått så kast på hundra år, känns skönt att veta att jag inte var den ända från klassen igår som låg i soffan hela dan och tyckte synd om sig själv! Idag är Ellinor hos mig och hon ska sova över det blir som för ett år sen då hon sov hos mig minst två gånger i veckan! Det är alltid lika mysigt att ha henne hos sig! Ikväll hade vi tänkt svulla med chips och dip framför tv:n mummms! Tänk om chips&dip hade varit nyttigt då hade jag nog ätit det varje dag ;) men det är någon som har sagt till mig att man blir tjock om man äter det varje dag, hallå då är det bara desto mer att älska ;)

dagen efter festen

Idag är det verkligen en dagen efter dag! Kvällen igår bjöds på grillat, sång, glada vänner, mellan fest och Sivans = en perfekt kväll, tack vänner jag kommer sakna er!

De bästa

Avslutningssittning

Ikväll håller ettorna och tvårna avslutningssittning för oss tre, ska bli sjuk skoj och vi har mindre än tre veckor kvar tills vi får vår fil kand examen i behandlings pedagogik! Dags att börja göra sig i ordning och som vanligt har man klädångest till tusen, den ständiga frågan vad ska man ha på sig?

mini semester

"Semestern" i Linköping hemma hos Ellinor, Jonas och Melvin har varit jättemysig. Jag och Ellinor fick äntligen ta igen all tid som vi har missat nu när jag inte får ha henne som nattgäst några dagar i veckan! Vi har planerat in att jag ska komma ner till dom i sommar då vi ska spendera några dagar i deras stuga som ligger lite utanför Linköping, förhoppningvis får vi med oss Jannike och Fia!

Jag har inte fått mitt sommar schema ännu vilket gör mig väldigt irreterad, jag kan inte planera någonting t.ex. Linköping. Nu är det ändå mitten av maj och lite koll vill man ha. Hade hoppas på att det skulle komma nu i veckan jag ska ta och ringa dom på måndag och säga åt dom att nu får dom allt se till att bli klar med schemat! 


Melvin

Spotify

Tackar söta Cilla som gav mig en inbjudan till Spotify,  min kväll ska spenderas med att lyssna på bra musik:) Imorgon väntas avslutningssittning, nu är det inte många veckor kvar till examens dagen! Längtan är stor liksom rädslan att tre år är över!

Stjärnor

Goda vänner är som stjärnor, fast man inte ser dom så vet man att dom finns!

Linköping!

Helt slut, jag Ellinor och lille Melvin har haft en shopping dag på jakt efter en examens klänning till mig! Efter att nästan ha sprungit in och ut i alla affärer och provat ett antal x klänningar så fann jag äntligen en på MQ, kanske något dyrare än vad jag hade tänkt mig men den skrek efter mig att jag skulle bara ha den, det är verkligen en Maddis klänning :) Nu ska vi sätta igång och laga lite god middag och ha en myskväll. Det blir en tidig kväll för morgon bitti vid sju går tåget tillbaka Växjö!

drömmen om en riktig lägenhet

Det här var ju inge bra, har suttit i flera timmar hemma hos katta och kollat på bostadsrätter uppe i sthlm, nu längtar jag tills den dag då jag kan få köpa min lägenhet! Söder eller Vasastan skulle jag inte säga nej till, synd bara att en två ligger på 2 miljoner kroner, som om jag skulle ha dom pengarna! Jag får nog ta och drömma vidare ett tag till!!

Imorgon har jag föreläsning hela dagen och efter de är det jag som sätter mig på tåget för att åka upp till Linköping och hälsa på Ellinor, Jonas och lilla Melvin, ska bli skönt att få komma bort från campus i några dagra och se det riktiga livet utanför bubblan!

Veckohoroskop för tvillingarna

Under veckans lopp återvänder Tvillingarnas planet, Merkurius, till Oxens tecken, vilket sannolikt innebär att de planer du har haft på att nå ut till andra för att skapa en helt ny framtid måste läggas på is ett tag. Din position är inte så stark längre, och du kommer att behöva reda ut en angelägenhet som företrädesvis berör ditt privata eller inre liv, och det kommer att kännas som en riktigt seg historia. Du sitter dock inne med en del ny kunskap, och beväpnad med den kan du lägga ut texten för någon som har gått för långt i att följa en orealistisk dröm. Resurserna och medlen för att uppnå drömmen är helt enkelt inte tillgängliga. Om människor är beredda att lyssna på det örat är en helt annan fråga.

Måndag

Klockan sju vaknade jag i morse på grund av att jag hostade, min hosta blir bara värre och värre! Om den inte har gått över när jag kommer hem från Linköping på torsdag är det nog jag som går till doktor och vill ha lite dunder hostmedicin! Helgen som var har varit super bra förutom ett litet snee steg jag tog i fredags, man lär sig av sina misstag! Eller det var inget misstag bara lite fel planerat!

Det postiva med att vakan tidigt är att jag har hunnit plugga lite och tvättat, undra vad som händer resten av dagen? Det kan nog bli lite sol häng med Jannike om solen är snäll och vill vara framme hela dagen!

Sexpary

Tack tjejer för en väldig trevlig kväll!

Förlåt!

Förlåt Kristian att jag har gjort dig besviken och sårat dig! Förlåt!

Host host

Hostar snart så mycket så att mina lungor kommer åka upp! Jag trodde förkylningar brukar ge med sig efter några dagar men tydligen blir min bara värre :( Tänker ändå göra ett tappert försök och gå på spelning på Sivans ikväll, en killkompis spelar och jag har aldrig sett honom spela förut så det får jag inte missa! Kommer nog bli en tidig kväll vill spara mina krafter tills imorgon då det blir tjejfest i form av sexparty och utgång på terassen :)

...

"Framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast. Därför går vi miste om nutiden"

Föreläsning

Har förövrigt varit på en sjukt bra föreläsning i dag som handlade om barn i rättsystemet, viktigt kunskap att ha med sig ut i arbetslivet sen. Insåg också att jag kommer ha väldigt stor nytta av juridiken i framtiden som jag 80% kommer läsa till hösten! Det finns ett stort hav av lagar som man bör veta om som jag för tillfälle inte har någon kunskap om! 

Mätt som en plätt

Jag har precis tryckt i mig flera potioner stuvade makaroner, det är ju så gott så när jag väl har börjat äta det så måste jag äta upp allt, jag skulle nog kunna äta lite till mummms ;) Stuvade makaroner och hemma gjorda köttbullar, finns det något bättre?

Sitter och kollar runt i lägenheten och har insett att den håller på att förfalla sakta men säkert, jag gör ju inget annat än att städa och det blir stökigt på en gång igen. Så blir det när man bor på 27 kvm, om jag bodde större då hade jag inte märkt om lite kläder och skolböcker var framme. Jag måste också få ordning på mina hundra par skor som ligger framme, till och med Ellinor påpekade att det var väl kanske lite väl många som var framme. Jag plockar fram skorna men jag ställer aldrig tillbaka dom i sina kartonger i garderoben! Imorgon är det jag som ska ha en städ dag!!

Jag bara undrar en sak, vart tog värmen och solen vägen? För en veckas sen låg jag ute i bikini och njöt, det kan man inte tro nu när man tittar ut! Lika bra att det är dåligt väder nu för jag hade ändå inte kunnat ligga ute i solen med min förkylning!

GODIS

Hum det blir nog att springa upp till ica och fylla på godis och glass förrådet, jag är ju sjuk då får man äta onyttiga saker på en vardag med gott samvete! Jannike vi syns vid godis hyllan ;)

lallar runt

Disciplin Madelene Hildemar, - vad är det? jag har lallat runt i min lägenhet nästan hela dan, förutom när jag gick över till Rickard och lallade runt lite hos honom och drack tee! Vädret har varit grått och jag är förkyld då tycker jag det är okej att få lalla runt en hel dag utan att öpnna skol böckerna! Nu ska jag ringa mamma och pappa så dom kan tycka synd om sin förkylda dotter :) Behöver även sätta på min charmiga sida då jag måste låna pengar av dom den här månaden, fick  tv licensen den här månaden och den förstörde helt min ekonomi!! :( :(

Skvaller dags!

Regn så långt ögat kan nå, vart tog solen vägen? Ganska skönt ändå då kanske jag kan få lite gjort idag! Morgon timmarna har bara försvunnit med att prata några timmar i telefon med Mikaela. Det var över en vecka sen vi sist pratade och vi hade mycket att ta igen. Det händer ganska mycket i ens liv under en vecka som man måste dela med sig till sin bästa vän. Vi pratade även om att hon också skulle försöka komma till mig på min 25-årsfest, hoppas det skulle va jätte roligt :)

Tessan ringde precis och berättade att nu har Moa-Li börjat gått, 1 år och två veckor!! Hon gick från köket till vardagsrummet!! Stolt moster och gudmor!!


Kärlek till dig min vän!


En månad!

Idag är det en månad kvar tills jag tar min examen. Tre år har redan gått, det känns som det var igår jag flyttade ner hit till Växjö och då kändes tre år en evighet! Just nu skulle jag bli glad om vi hade ett år kvar för jag är inte riktigt redo att lämna Campus livet riktigt ännu, som det ser ut nu blir det iallafall en termin till till hösten för att läsa juridiken. Idag hade vi kursintro till vår sista kurs som heter Barn i familjer med missbruk och/eller psykisk ohälsa - pedagogiska stöd- och förändringsinsatser. Hoppas på att jag kommer va lite mer motiverad i denna kurs. I examinations uppgift ska vi yttligare ännu en gång skriva en mindre uppsats på 10-15 sidor, härligt värre, eller inte!!

Idag insåg jag att jag är uppbokad varje helg fram till examen, nu till helgen ska tjejgänget ha sexparty hemma hos Fia och efter det blir det utgång på terasen nere i stan. Sen är det avslutningssittning, allkår och min 25-årsfest!! Det kommer bli en rolig Maj månad med mycket fest :) :)

Wiiiii

Jag har fått en ny mobil telefon och den är rosa ;) passar bra nu till sommaren!


god morgon

Nu har förklaringen kommit varför jag har varit så trött i helgen, vaknade i morse av ont i halsen och tung i huvudet. Hum inget bra. Har inte tid att vara sjuk, om man låssar inte om det så finns det inte, bland så funkar det!! :) Ska snart ta och gå ner till stan för att luncha med Mimmi som jag inte har sett på en evighet, ska bli mysigt och ses och få skvallra lite!!

Får jag chans?

Det är väl ingen som har sagt att kärlek ska vara enkelt? Egentligen behöver det inte vara så svårt, det är bara vi "vuxna" som krånglar till saker och ting! Tänk om alla skulle göra som man gjorde när man var liten, det var bara att skriva en lapp där det stod, får jag chans på dig? Ja eller nej! Man slapp spelet, allt var så mycket enklare! Varför kan vi inte gå tillbaka till hur vi gjorde som barn? Visst skulle det vara lite roligare och enklare! Bara för man blir äldre behöver det inte bli svårare, det ska ju bli enklare för med åren sägs det ju att man blir klokare! Så sluta komplicera saker och ting alla ni där ute och våga sluta spela spelet och ta fram barnet i er, för egentligen är det ingen som tycker om spelet ändå! Får jag chans på dig???

Agda 80 år

Hemma efter ännu en dag på jobbet, idag var det inget att göra om man jämför hur mycket vi hade igår! Igår sparng vi skyttetrafik mellan lagret och kassan, idag stod vi och pillade varandra i navlen. Förutom jobb har min helg varit ungefär vad Agda 80 år skulle göra om kvällarna, sett på tv och ätit godis. Igår kväll blev det en Robinson och film kväll hemma hos Petter med katta och Victor, tyvärr var jag nog inget trevlig sällskap då jag satt och halv sov i soffan till filmen. Jaja man kan ju inte vara pigg och glad jämt ;)

Ibland hatar jag att jag bor på nedre botten vid ingången, speciellt lördags kvällar då Sivans stänger då jag inte har varit ute! Igår var det några idioter som tyckte det var en bra ide att spela fotboll med en tom ölburk utanför mitt fönster! Hur tänker man då? Inte med många hjärnceller iallafall!! Gissa om dom höll mig vaken? Och ni alla som känner mig vet ju att man inte ska störa mig när jag är trött och vill sov!!

Mitt paradis Singö



Längtar till sommaren då jag kan spendera tid ute i Skärgården 


Operation!!

Oj det blev många timmars sömn i natt, jag kommer inte ens ihåg när jag sist somnade innan klockan tio på en fredag. Jag antar att det var välbehövt eftersom jag hann bara lägga huvudet på huvudkudden innan jag sov! Nu skulle man kunna tro att jag skulle hoppa upp ur sängen när klockan ringde vid nio, nix så var det inte låg och snoozade i en halv timme innan jag fick upp min trötta kropp, illa!!! Nu på morgonen har jag hunnit med och haft  operation göra om en klänning till kjol, resultatet blev lyckat. Nu har jag en ny kjol och en mindre klänning!! Dags att sätta sig på Kattas cykel och trampa iväg till jobbet, Katta har vait snäll och lånat ut sin cykel till mig under helgerna jag har jobbat!

Egen tid

Årets första spring tur är nu avklarad, måste säga att jag har bättre kondis än vad jag trodde! Spinning passen har gjort sitt under vintern:) Ikväll blir det egen tid hemma, tänkte ha lite hemma spa, göra ansiktsmask, måla naglar och försöka få ordning på minna tankar i huvudet som far runt. I helgen väntas det jobb, de är tredje helgen i rad som jag jobbar ser framemot när pengarna kommer nästa månad :)


Sol, kubb, grillning, rose vin och härliga vänner