en bra dag...

Vaknade tröttare än vad jag var igår kväll, gick upp och satte på kaffe på något sätt glömde jag hälla i kaffepulvret i kaffebryggaren - haha det kallar jag trött!
Det har varit en bra dag, på förmiddagen plugg på bibblan, föreläsning om anknytning på eftermiddagen. Ikväll har jag trevligt sällskap av Ellinor som sover hos mig.

Idag till lunch fick jag min efterlängtade sushi, det är så gott! Fick tyvärr ikväll veta när jag såg du är vad du äter att åtta bitar sushi innehåller 5 matskedar socker. Jag har alltid trott att det är nyttigt, vad fel man kan ha :( Egentligen skiter jag i det, ät vad du vill i lagom mängder och träna, då går man inte upp i vikt.   

Jag tror Ellinor vill att jag ska släcka och sova hon ligger redan i bäddsoffan. Idag är det bara 13 dagar kvar... 

lite sant...


ett litet fel

Såg att det hade blivit lite fel på dag igår när jag skrev, självklart ska det stå tisdag och inte måndag. Det har inte blivit så mycket plugg för min del idag. Jag öppnade böckerna läste några sidor, sen kom jag på att fika med Jannike var mycket trevligare. Vi har spånat på framtida planer som jag hoppas på att vi lyckas med. Vi måste bara få tag på rätt personer och dom ska köpa vår idé.
Jag ska nu göra mig en stor kopp te och krypa upp i soffan!
 

berg av disk

idag blev det en lång sovmorgon innan det blev dags att åka ner till stan för att träna. Innan passet hann jag kolla om skinnjackan jag såg för några veckor sedan fanns kvar. Jag gick ifrån affären med en ny snygg skinnjacka :)
Jag borde inte sitta här framför datorn har ett berg av disk att ta reda på och jag måste börja plugga.
Undra vad jag ska börja med? Disk eller plugg, det är som pest eller kolera!!!

14 dagar kvar!!!

Måndag

Klockan sju i morse var det dags för mig att gå upp och plugga. Jag får skylla mig själv eftersom jag inte har öppnat böckerna under tiden hemma. Det gick fortare än vad jag hade trott att skriva ihop en text till seminariumet idag, redan kl 10 var jag klar. Seminariumet gick bra, nu återstor det bara 2 seminarium innan det är dags att skriva tenta. Upptäckte idag att vi har över en vecka på oss att skriva hemtenta.

I kväll fick jag en oväntad middagsgäst, det är alltid trevligt att få sällskap när man ska äta middag. Mina middagar brukar annars se ut att jag står och lagar mat i en halv timme och sen sätter jag mig i soffan och äter framför tv:n. Jag har ett matbord jag tror jag har använt det högst fem gånger under tiden jag har bott här. Middags sällskap betyder ingen mat framför tv:n. Undra om jag ska införa denna regel när jag är ensam också?

Tiden går fort, nu är det inte många dagar kvar tills det är dags. Du är så välkommen och jag börjar bli lite nervös. Pratade med Tessan igår hon skrattade åt mig när jag berättade att jag är nervös - Hallå det är inte du som ska föda barn det är ju jag! Jaja jag vet, men du ska bli mamma om 15 dagar.

Mitt fadderbarn

För några år sedan var jag i Indien och besökte mitt faddrbarn Khirod. Jag blev totalt förälskad i motsättningarnas land. Ekonomin växer så det knakar. Man ser sida vid sida en bedövande rikedom och en ofattbar fattigdom. Mitt fadderbarn bor på barnhemmet Manoj Manjari Sishu Bhawan som ligger i en liten by som heter Keonjhar som ligger i delstaten Orissa.


Barnhemmet är indelat i tre sektioner, de mycket små barnen och upp till ca 5 år bor i "Home Sweet home", flickorna i ett hostel från 6 år upp till idag ca 20 år och pojkarnas hostel. Pojkarna stannar till ca 18 år, men kan vid 16 års ålder flytta över till skolan för döva och blinda barn, där naturen gör det bättre för jordbruksutbildning.


En vanlig dag på barnhemmet börjar kl. 4.30 på morgonen. Kl. 5 är det bön, sedan morgonmål, städning och läxläsning. Skolan inom området börjar kl. 10 med samling. De växelsjunger böner, sedan läser en lärare delar ur dagens tidning. Det är raka led och stor uppmärksamhet. Skolan slutar kl.16 med lunchpaus däremellan, ris, dhal och vatten, varje dag detsamma. Dhal är en linsröra. Dagen slutar med kvällsmål kl.21.

Jag och Khirod har haft lite kontakt med varandra sen jag lämnade barnhemmet. Kontakten har bestått av brevväxling och jag har skickat lite presenter i mellan åt.  Jag har inte sätt en bild på honom på flera år, men idag så kom det en rapport om barnhemmet och en bild på Khirod. Sist jag såg honom var han en liten pojk på 10 år idag är han en tonåring.

Khirod är han till vänster
image259

Min vecka i Stockholm

Då var denna trip hem till Stockholm över. Veckan har verkligen gått snabbt, kan bero på att jag har haft saker för mig varje dag.
Onsdag lunch med karro
Onsdag kväll mys med Mickis&Mia
Tordag kortspel hemma hos farmor och middag hos Lotta
Fredag skogspromenad med mamma och pappa och en massa soffhäng
Lördag jobb på Din sko, påsk middag med släkten, utgång med Mickis och Robert till Golden Hits
Söndag bakis dag/kväll hos Mickis
Måndag dags att packa och åka ner till Växjö

Gamla stan

image255
image256image257image258

Stockholm

Det är här jag hör hemma, det är här jag känner att jag lever. Stockholm är min hemstad, det är här jag trivis bäst. Pulsen, alla människor, här finns min familj.
Idag på dan ska jag luncha med Karro i gamla stan och köpa en liten present till bebisen. Jag har saknat Karro jätte mycket. Om Karro hade varit kille då hade jag nog gift mig med henne. Finns nog ingen som förstår mig mer än vad hon gör. Hon dömer en aldrig när man gör sina tokigheter.
Ikväll blir det myskväll med mina två andra älsklingar Mia&Mikaela det var alldeles för länge sedan vi tre sågs. Våra hedliga myskvällar består av te, popcorn och en massa skratt och dumheter. Ibland kan jag tro att vi har blivit fem igen när vi ses. Så underbart:)

Dags och börja göra sig iordning och ta tåget in till alla stressiga människor, I love!!!
22 dagar kvar... Ja just det,  jobbet i Jakobsberg ringde igår och ville jag jag skulle jobba på Lördag, självklart kunde jag inte säga nej, behöver verkligen pengarna.

åker hem

Nu åker jag hem till Stockhom, ska bli skönt att få vara hemma ett tag och bli bortskämd. 23 dagar kvar...

????

Vad är det här? Det är snö ute!! Igår var våren här, idag är vintern här! Det är läskigt hur tydligt klimatet har ändrats på bara några år. Det är dags för alla att börja tänka på miljön.

24 dagar kvar, jag fick kort på henne igår magen är jättestor :)

Filippinerna

Drömmer tillbaka till Filippinerna
image250
image251
image253
image254
Bilder säger mer än 1000 ord

 

du verkar väldigt bra...

Ännu en helg är snart förbi, helgen blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, det blev lite krångel, men i slut ändan blev den bra ändå fick träffa dig och det var det jag ville. Du är trevlig, snygg, charmig jag känner dig ännu inte, jag vill lära känna dig för jag tror att du kan vara en tio poängare. Synd att vi bor många mil ifrån varandra för det försvårar situationen lite. Man får helt enkelt se hur framtiden visar sig. 

I morse vakande jag med trevligt sällskap och att våren var på besök i Växjö, vågar ännu inte tro att solen är här för att stanna för jag lovar att imorgon slår regnet i backen igen. Efter att du hade gått blev det en promenad i solen och lite plugg på en parkbänk med en latte i handen.

Jag tycker inte om den här ovissheten... 25 dagar kvar

vårskor

Ikväll blir det en lugn kväll hemma i min soffa, jag känner mig fortfarande lite hängig och imorgon är det dags igen för att jobba på Din sko. Hoppas vi har fått in några snygga vårskor. Känner att nu är det dags att börja se över vårens vårskor. Inte för att jag inte har några, jag har två kassar skor i förrådet med bara vårskor, det är ju så roligt att köpa vårskor!! I vår är skon årets accociar den får gärna sticka ut och ha mycket färg.
Pump


Imorgon kommer du till växjö ska bli trevligt och få träffa dig igen! Anders inte visste jag att du hade så trevliga vänner ;)

27 dagar kvar...  

kloka mammor

Tjejmiddagen i tisdag var jätte trevlig god mat & trevligt sällskap. vakande i går med feber, under dagen blev det bara värre och värre. Jag har typ feber en gång var femte år när jag en gång skull har feber är jag väldigt ynklig och tror att jag ska dö. Det är då man vill att ens familj ska bo lite närmare och inte 50 mil bort. Ringde mamma och grät lite. Mammor är väldigt kloka - Maddis ta en alvedon, drick citron vatten och gå och sov. Vilket jag gjorde. Sov över 13 timmar i natt och i morse när jag vaknade mådde jag mycket bättre. Det känns som att min feber är borta :)

Ska snart gå över till Jannike och dricka te och se på blondinbella som ska vara med på en debatt på SVT ikväll. Är lite nyfiken på den lilla damen. 

28 dagar kvar... Det är inte många dagar kvar heller då jag får träffa min tjocka gravida syster. Undra hur tjock hon är nu?  

telefon räkning...

UUU fick precis en telefon räkning på 600 kr - nu är det slut ringt för min del. Inga fler onödiga samtal som jag är väldigt duktig på att ringa!!! Det är så lätt att ringa när man har tråkigt....

Dilemma...

Kl åtta ringde klockan idag, varför den gjorde det vet jag inte för jag hade ju sov morgon. Måste ha varit trött när jag ställde den igår kväll! Jag har seminarium vid ett tiden och efter det blir det tjejkväll hemma hos Fia. Ska bli riktigt trevligt. Jag har ett dilemma vet inte om jag ska dricka eller vara nykter. Om jag dricker kommer jag inte orka träna och plugga imorgon som jag hade tänkt göra. Det är alltid gott med ett glas rödvin... 

Om en vecka åker jag hem till Stockholm ska bli skönt, har nästan varje dag någonting inbokat. Det blir lätt så när man inte är hemma så ofta. 30 dagar kvar!!! 

Måndag

Jag fattar inte hur tiden kan gå så fort - det känns som igår det var Måndag, nu är det en ny Måndag. Hur äldre man blir desto fortare går tiden. Jag tycker det är läskigt hur fort tiden går. Som sagt idag är det måndag det som gäller för mig idag är plugg och träning. Jag tycker det är plugg och träning nästan varje dag för mig. Vilket roligt liv man lever!!!

31 dagar kvar!!

dålig på engelska

Det blev en riktigt roligt kväll igår! Jag och Jannike satt hemma hos henne innan och drack en massa vin innan vi gick till Sivans. Vi träffade två trevliga Cyprioter i kön in till Sivans - jag blev påmind om hur dålig min engelska är:(
Idag blir det en slappa dag, har varit lite duktig och läsat ut boken till seminariumet på tisdag, imorgon återstor det att skriva om den. Vilket just nu känns som ett väldigt stort problem.

Dina sms gör mig väldigt glad :) 32 dagar kvar...

image249

snart är det dags...

Kan inte förstå hur tiden kan gå så fort, du ligger där i systers mage och bara växer och växer, väntar på att få komma ut till den stora världen. 33 dagar kvar. Pratade med syser igår hon sa att det är bara 5% som födds på det utsatta datumet vilket kan betyda att du vill komma under påsk veckan då jag är hemma :)

Det blev en riktig mysig kväll med Ellinor och David igår - ost och skinkpaj och en massa glass till filmen I am legend. Måste säga att jag blev lite besviken på filmen om inte Will smith hade varit med kunde det ha varit vilken B-film som helst. Nu har jag sett den och tänker inte se den igen.

Ikväll blir det nog bara en myskväll, har lite huvudvärk och är trött efter dagen Workshop, utgången får bli imorgon kväll då man förhoppningsvis är lite piggare. Fick veta att DU kanske ska komma till Växjö nästa helg igen ;)

får man ligga kvar i sängen?

Lyckan över att solen hade börjat titta fram försvann i morse då åter regnat är över hos i Växjö. idag är en sådan dag då jag inte skulle ha viljat lämna sängen - regnt, grått, och huvudvärk uuu kan inte bli bättre :(.
Snart är det dags att gå på föreläsning innan ska jag bara få i mig lite lunch. Jag ser fram emot kvällen då Ellinor kommer sova över. Det är alltid lika mysigt att ha henne här, hoppas vi lagar något gott till middagen och kanske någon god efterrätt ;)

Det är minder än två veckor kvar tills jag åker upp till Stockholm - pratade med mamma i veckan och hon sa att vi kanske åker ut till Singö och firar påsk där med mina kusiner. Det skulle vara skönt att få komma ut till skärgården och gå långa promenader vid havet.

34 dagar kvar :)

...

35 dagar kvar!!!

Attitude

image248

Sol över Växjö

Idag lyser sol här nere i Växjö, när solen kommer fram lyser även alla människor upp. Ett leende på läpparan kan verkligen göra en glad! Ge oss mer sol så blir vi alla mycket gladare!

Dagens skola är redan över, idag hade vi bok seminarium det gick över förväntat väldigt bra. När ena boken är avklarad är det dags att börja läsa bok nr 2, jag tänker ge mig en läs fri dag det är jag värd!!! :)

Ringde Din sko hemma i Stockholm idag för att se hur deras sommar ser ut och hur mycket jag skulle få jobba. Jag har haft några veckors velande om jag ska jobba på Din sko som ligger nära mig eller jobba på Österåker anstalten även denna sommaren. Det ser bra ut på meritlistan om jag jobbar yttligare en sommar på Österåker men anstalten ligger en timme med bil ifrån mig. Jag vet hur jobbigt jag tyckte det var att åka så långt varje morgon föra sommaren. Jag har i alla fall nästan bestämt mig att jag kommer jobba på Din sko i sommar. Chefen skulle se över hur mycket jag skulle få jobba, sen skulle jag slutligen bestäma mig när jag vet hur mitt schema kommer se ut. 

Dags att gå till affären och fulla på kylen och sen ge sig inåt stan för att träna powerstrike hoppade träningen igår efter mitt härliga allergifall...

36 dagar kvar tills bebisen kommer


...

37 dagar kvar!!!!

lite synd om mig...

Idag har jag fått en allergisk reaktion, fick gå till doktorn och få en massa kortison tabletter :(

Allergin börjar äntligen gå tillbaka

image246
image247

Fredagens bilder

image242

image244
image245

en liten prinsessa

I natt har jag sovit som en prinsessa somnade redan vid elva, så skönt! Jag behövde verkligen det efter fredagens fest. Bilder från i fredags kommer upp snart.
Idag ska jag spendera dagen på bibblan och försöka läsa ut boken Samtal, språk och möjligheter. Jag har upptäckt att det inte går så bra att läsa hemma, har väldigt lätt att somna då. Får hoppas på att det är lite svårare att somna bibblan. Det skulle inte vara roligt att somna, men en rolig syn för er alla andra som är på bibblan :)


...

38 dagar kvar tills bebisen kommer!!!

Dags att jobba

Blää skulle inte lämna sängen innan kl tre idag om jag inte var tvungen att jobba på Din Sko idag. Hade tänkt att jag skulle ha tagit det lite lugnt - så blev det inte!! Dags att börja gå inåt stan och sen ta bussen ut till samarkand. Bussarna i denna stad går verkligen dåligt :(

39 dagar kvar!!!!