Foto...

Min granne är fotograf och här om dan frågade han mig om han fick ta lite bilder på mig. Självklart fick han det, det är alltid roligt. Han har fotat mig idag i hans studio, jag hoppas att det blev några bra bilder. Snart kommer Jannike vi har inte bestämt oss hur vi ska göra ikväll, om vi ska gå ut och ta ett glas vin, gå på fest eller gå ut på oleo. Vem vet vi kanske hinner med allt. Jag ska dock ta det väldigt lugnt med alkoholen ikväll känner fortfarande lite av sen igår och jag jobbar imorgon. Uuuu har jobbat varje lördag hela den här månaden. Fick besked om hur mycket jag ska få tillbaka på skatten idag 6400 kr är nästan lite rikJ.

Årets första grillfest

Lite bilder ifrån onsdagens grillfest!

                       

          


Mardröms dag

Vilken mardröms dag det har varit idag. Vaknade klockan nio av att jag mådde jätte illa sen började helvetet. Har legat och spytt hela dan fy fan. Är helt slut i kroppen men mår mycket bättre nu. Magsjuka borde inte finnas.

Idag

  • Tvättid
  • Plugga i solen
  • Grillfest hos Johan
  • Sova

Oleò

image27

Årets första grillning!

Åååååå vilken underbar vår dag det har varit idag!!! Vi slutade skolan redan vid två tiden idag. Jag Jannike och Ellinor gick då och köpte glass och la oss i gräset på en filt i solen och njöt av det vackra vädret.  Sen kom Helena och gjorde oss sällskap. Vi kom på att det var dags för årets första grillning. Gick iväg till Ica och köpte en gångs grill, potatis sallad och kött. Kunde inte ha blivit bättre.  Grillning, solning och trevligt sällskap! Tänk om vädret kan få hålla i sig hela veckan man blir så mycket lyckligare och på bättre humör när solen skiner. 
                
    
              

En dikt att tänka på!

Krama mig och älska mig
när jag är liten,
då blir jag en som kan
krama och älska
när jag blir stor!
                           av stina Nore`n

Helg!

    Då har ännu en helg gått, har varit en väldigt bra helg om man bort ser från det som hände i fredags natt. Jag jobbade hela fredagen och lördagen på Din sko. Riktigt roligt och jobba nu när sko säsongen har kommit igång. Blir mycket spring och många trevliga kunder. I fredags var jag och Jannike ute på Oleo det var riktigt skoj. Vi var hemma hos mig först och drack vin och pratade en massa tjejsnack. Jag sprang på Johan på Oleo vilket var väldigt trevligt blev lite snack och dans med honomJ.

I lördags hade jag och Jannike tänkt gå ut på universitet men vi var allt för trötta sen fredagen. Istället gick vi på bio och såg Music and lyrics, det var en mys film som jag verkligen rekommenderar och se. Idag har jag och Jannike varit nere vid Växjösjön och suttit i solen och druckit kaffe. Det har varit en helt underbar vårdag, solen har skinit hela dan. Har varit iväg och tränat Salsa det blir roligare och roligare för var gång man går längtar redan till nästa söndagJ. Nu är det dags och förbereda sig lite inför morgondagen då vi har vårt sista seminarium i fältstudiekursen. Har längtat i 20 veckor på den dan?              

Vad är det för värld vi lever i?

Vad är det för värld vi lever i? Var är den på väg någonstans? I fredags var jag och Jannike ute, när stället stängde följde jag med henne till bussen. Bussen kom och vi kramade om varandra hej då. När jag skulle gå la jag märke till att tre killar gick bakom mig, jag fick en orolighets känsla i kroppen men skakade bort den. Jag hade inte hunnit gått många meter innan två av killarna börjar ge sig på den tredje. Av en ren reflex försöker jag få de att sluta slå på honom som ligger ner. Det kommer flera slag på hans huvud. Ena killen säger åt mig att jag inte ska lägga mig i och gå därifrån. Jag ber de om och om igen att sluta slå. Jag säger åt de att jag ringer tänker ringa till polisen. Undertiden jag blir kopplad i telefon slutar de slå honom och ger sig iväg. Killen som hade blivit slagen reser sig upp och går bort innan jag hinner fråga hur det är med honom. Det som gör mig riktigt arg är att det gick massvis med människor förbi undertiden och ingen stannade och hjälpte mig. Nästa gång är det kanske du som ligger där, eller din dotter, din son eller din vän. Hade du inte hoppas på att någon hade hjälpt till? Är vi så själviska i vårt land att vi har glömt bort medmänskligheten?  


Nike Rockstar

Idag hade vi en otroligt intressant föreläsning, den handlade om barn, ungdomar och seprationer. Man blev väldigt berörd, satt nästan med tårar i ögonen en stor del av föreläsningen. Nu på kvällen har jag hunnit med och träna lite först blev det Forza och efter det blev det ett danspass som hette Nike Rockstar hihi nu kan jag dansa som kändisarna i Hollywodd...:) Nu ska jag ta och krypa ner i min säng och sov. Godnatt

Karolina...

En väldigt glad Karolina ringde just och berättade att hennes killkompis Dawda från Gambia har fått sitt visum godkänt till Sverige. Det är inte enkelt och få det godkänt. Om allt går som det ska kommer han och hälsar på henne i en månad nu i vår. Det är en dröm som de har haft i flera år, äntligen har den gott i uppfyllelse. Jag kan ha den turen att jag får träffa honom när jag åker hem i påsk. Är otroligt nyfiken på honom, har hört väldigt mycket om honom. Det är alltid roligt och få träffa personer till sina kompisar som betyder väldigt mycket för dom. Karolina är en av de underbaraste människor jag känner och att veta att det betyder väldigt mycket för henne att han kommer gör mig jätteglad. Önskar verkligen att de sista som måste ordnas innan kommer gå bra. Hon har haft sina mottgångar under hösten hon är värd det här. Hon och jag har haft många roliga stunder ihop, först när vi pluggade och åkte till Filippinerna som volontärer. Det har blivit många latte och öl. Nu när jag har flyttat ner till Växjö träffas vi inte lika ofta istället blir det många timmars telefonsamtal med henne i veckorna. Hon förstår allt och dömer aldrig mig när jag gör mina tokigheterJ Puss på dig min vän  

Disiplin?

Kan det vara så jäkla svårt och sätta sig ner och plugga? Snart har halva dan gått och inget har man fått gjort. Ligger lite efter... Det är så fint väder ute, man kan inte låta bli och sitta ute i solen istället. Det är lite mysigare och sitta ute i solen än och sitta inne framför datorn och plugga. Har jag kommit så långt att jag sitter framför datorn, nu är det bara kvar och öppna ett dokument och börja skriva, hum kan bli svårt... 
Snart är det dags och börja göra sig ordning också ska gå på en liten promenad med Johan. Haha jag tror det inte kommer  bli något plugg idag heller! Få hoppas på att jag har lite mer plugg disiplin ikväll och imorgon. Ring gärna så jag slipper plugga... hihi  

...

" vissa dagar tror jag att jag ska dö av en överdos av tillfredsställelse"
                                                                                                           

Resa

Det har gått lite över ett år sen jag kom hem ifrån Filippinerna det känns som att det är dags och åka ut i den stora världen igen. Få känna friheten som man inte känner av när man är hemma. Att inte vet hur sin dag kommer se ut, var man ska åka, det som styr är sina känslor och lusten vad man vill göra. Vill man besöka en stor stad eller ligga på en kritvit strand och höra vågorna slå in mot land. Få slippa alla måsten som finns i sin vardag. Man lever i sin ryggsäck allt man äger och har finns i den. Det är en viss charm över allt, äta nudlar, bo på skit Hotel, höra kakellackerna springa på golvet om nätterna, bära samma kläder flera dar i rad och träffa alla nya härliga människor. Undra om jag längtar mera ut i världen nu när jag vet att det kommer dröja länge innan jag kommer kunna resa igen? Jag ska försöka hinna med en kortare resa i sommar. Båtluffa i Kroatien skulle jag väldigt gärna vilja göra innan skolan börjar till hösten. Jag har två resor som jag skulle vilja göra någon gång i mitt liv. Den ena är att ta mc kort och åka mc genom Afrika. Den andra resan är att gå Inkaleden fast den resan tänker jag vänta med tills jag är runt 50 år. Självklart vill jag åka tillbaka till Indien igen, kanske gå på yoga kurs där. Jag har många länder kvar och utforska jag längtar tills den dan jag kan göra det igen. Jag måste bara göra alla måsten här i livet först?


Att göra

  • Ringa jobbet
  • Gå ner på stan och handla
  • Plugga
  • Träna body pump och step up
  • Laga middag ( Köttfärskpaj)
  • Plugga lite till
  • Sova

Linköping

Nu var man hemma igen ifrån Linköping, har haft en väldigt trevlig helg med Ellinor och Jonas. Jag kom i fredags kväll då blev det god mat och lite mys framför tv:n. Det blev en väldigt tidig kväll för att vi skulle orka gå på IKEA på lördagen. Jonas blev väldigt glad på mig för att jag ville följa med Ellinor på IKEA för då slap han följa med. Det blev Klädshoppning och IKEA hela lördag dag. Jag tycker synd om alla barn som har föräldrar som tvingar med sig sina barn till IKEA på en lördag. Jag ska aldrig utsätta mina barn för det... Det var väldigt många arga pojkvänner där också, tycker inte de om och gå på IKEA med sina flickvänner?
När vi kom hem ifrån IKEA var det bara börja göra sig ordning inför utgången. Vi var ett helt tjejgäng som skulle ut men alla bangade en efter en till slut var det bara jag och Ellinor kvar. Men vad gjorde det för kul hade vi ändå på ett ställe som hette Platå. Vi skakade lite rumpa på dansgolvet och drack goda drinkar. Jag sprang på en killkompis som jag inte har träffat på länge på Platå, han var och hälsade på en kompis där med. Världen är allt liten ibland. Efter lite surr med honom blev det lite natta mat innan det var dags och gå hem och sova. 

Idag vaknade man med ett väldigt tungt huvud, jag skulle nog inte ha tagit den sista drinken, men men. Vi hann med en mysig frukost innan det var dags för mig och ta tåget hem till Växjö. Puss å hej... 

utgång i LKPG

image1r

Forza

Jag har varit på världens roligaste träningspass ikväll, Forza hette det. Man har träsvärd som man gör en massa roliga grejer med. Det värker redan i mina armar ajaj, vill inte veta hur de mår imorgon. Längtar tills nästa torsdag då passet är igen.

Jag och Ellinor skrev klart fältstudierapporten idag, känns skönt att det var den sista rapporten man behöver skriva för i år. Börjar bli riktigt trött på de. Det var kul i börja att skriva dom, men efter den andra blev det bara tråkigt då visste amn att man hade två till man var tvungen att skriva. 
Nu ska jag krypa ner i ett varmt bad och bara koppla av. Puss å hej  

Lycklig

Det är vår i luften, jag är glad och lycklig. Allting går så bra för mig just nu. Jag har sökt sommar jobb inom kriminalvården. Idag ringde de från Österåker anstalten och ville att jag skulle komma på en intervju.J När jag gick in och kolla på hemsidan för att se vad det är för slags anstalt är det en behandlingsinriktad anstalt. Det kan inte bli bättre.  Igår hade jag en väldigt trevlig kväll med Patrik, vi var ute och gick runt Växjö sjön, gick hem till mig och lagade mat efteråt, eller JAG lagade mat medan han kollade på tv. Det är kul att vi har tagit upp kontakten igen.
Jag måste nog erkänna att jag har varit väldigt dålig på och plugga denna vecka. Jag kommer på en massa saker jag måste göra istället för att plugga. Blir arg på mig själv för att jag inte kan sätta mig ner och plugga. Nu skrev jag 15 min på ett arbete innan jag kom på att det var länge sen jag skrev i min blogg. Som att jag måste skriva i bloggen just nu. Jaja jag får väl fortsätta och plugga lite till nu.
Puss å hej